Bouwvak

Rechtbankverslaggever heeft bouwvak, want een oud huis.

Vanaf 11 augustus ga ik weer schrijven.

rob zijlstra

3 Replies to “Bouwvak”

 1. Dan maar even het volgende.

  Er komt een onafhankelijk onderzoek naar de advocatentarieven. ( http://www.elsevier.nl/web/10195791/Nieuws/Nederland/Onderzoek-naar-hoge-tarieven-advocaten.htm)

  In Nederland kan een veroordeelde in een strafzaak veroordeeld worden tot het betalen van de proceskosten benadeelde partij ( art 592a Sv).
  De veroordeelde moet dan ook de advocaatkosten van de tegenpartij betalen, en dus zijn eigen veroordeling mede-financieren.
  Aangezien er geen limiet is gesteld in art 592a Sv, en aangezien veel advocaten met dubbele tarieven werken als alternatief voor het verboden no cure- no pay stysteem, kan de avocaat van de winnende tegenpartij dus bij de veroordeelde exorbitant hoge nota’s declareren onder het mom van art 592a Sv.

  Een veroordeelde die geen recht heeft op rechtsbijstand, dus de middle class met een inkomen boven de grens, moet dus zijn eigen advocaat betalen en ook nog de advocaat van de tegenpartij. Hoewel de tegenpartij zich slechts mag bemoeien met de hoogte van de geleden schade ( art 334 lid 3 Sv), bemoeit de advocaat van de tegenpartij zich in bijna alle gevallen ook met de strafzaak. De veroordeelde betaalt dus zijn eigen veroordeling. (vergelijk: de familie van een geexecuteerde in China die nog een rekening toegestuurd krijgt voor de kogel).

  Kortom: de advocaat van de winnende partij kan exorbitant hoge nota’s declaren en de veroordeelde betaald zijn eigen veroordeling.

  Conclusie: er is geen eerlijke rechtspraak voor de middle class man.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s