Johnny B. Good

update – donderdag , 16.17 uur

Johnny B. is vanmiddag in de gevangenis van Ter Apel opnieuw gerarresteerd. Eerder vandaag gelaste de rechtbank de opheffing van de voorlopige hechtenis. B. is aangehouden op verdenking van het versturen van dreigbrieven.

een van de brieven die door B. zelf zou zijn verstuurd

Johnny B. word bijgestaan door de advocaten Tjalling van der Goot en Jan Boksem van Anker en Anker Advocaten. Op de website van het advocatenkantoor staat een commentaar op de gang van zaken.

– update – 12.00 uur

De rechtbank heeft rond elf uur vanochtend de voorlopige hechtenis van Johnny B. opgeheven. Dat betekent dat hij als vrij man het strafproces, op 17 november, mag afwachten.

Volgens de rechtbank zijn er geen gronden meer om B. langer vast te houden. Er is geen sprake meer van een geschokte rechtsorde, aldus de rechtbank. B. werd op 19 december vorig jaar gearresteerd en zat sindsdien vast.

r.z.

2 reacties op “Johnny B. Good”

  1. De rechtbank kon in dit specifieke geval niet anders dan slechts te reageren op twee ‘ten laste gelegde’ strafbare feiten. Een voor die strafbare feiten op te leggen straf zou eventueel het voorarrest van negen maanden kunnen overstijgen.

    Ergo: justitie heeft de gronden voor de voorl.hechtenis gebaseerd op slechts twee feiten. Is dat een verkeerde inschatting geweest (men had namelijk best meer feiten kunnen toevoegen gaandeweg het hele proces)

    of heeft justitie simpelweg veel en veel te weinig bewijs op dit moment voor de andere brandstichtingen?

  2. Dit is op Yeliz herblogden reageerde:
    Nice

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: