Johnny B. opnieuw naar rechtbank

NIEUWSBERICHT

Johnny B. stond vanochtend opnieuw voor de rechtbank in Groningen. De raadkamer buigt zich over het hoger beroep dat het openbaar ministerie vorige week instelde tegen het besluit dat B. in vrijheid moet worden gesteld.
Naast een serie brandstichtingen in ’t Zandt en omgeving, verdenkt justitie de 20-jarige B. van het versturen van dreig- en poederbrieven. Voor dit laatste werd opnieuw aangehouden, nadat de rechtbank hem kort daarvoor in vrijheid had gesteld, in afwachting van het proces dat op 17 november begint.
Hoewel het onderzoek nog niet is afgerond, zag de rechter-commissaris (één rechter) geen reden om B. langer vast te houden. Justitie is het daar niet mee eens. De zitting van de raadkamer (drie rechters) werd aan het einde van de ochtend beëindigd. Kort daarna verliet B., met zijn advocaat, het gerechtsgebouw.De uitspraak volgt naar verwachting in de loop van donderdag.
Wordt het beroep gegrond verklaard, dan zal Johnny B. voor de derde keer worden aangehouden en gaat hij terug naar de gevangenis. Vangt justitie bot, dan blijft B. wel verdachte, maar voorlopig vrij man.
UPDATE – donderdag 25 september 2008 – meer tijd
De raadkamer heeft meer tijd nodig. De uitspraak wordt vrijdag rond het middaguur verwacht.
UPDATE – vrijdag 26 september (13.00 uur) – justitie vangt bot
Johnny B. blijft op vrije voeten. De raadkamer van de rechtbank Groningen heeft het beroep dat was ingesteld door openbaar ministerie vanmiddag afgewezen. Justitie tekende deze week beroep aan tegen het besluit van de rechter-commissaris om B. op vrije voeten te stellen in afwachting van het proces dat op 17 november begint.

Justitie was het daar niet mee eens. De rechter-commissaris stelde dat er geen redenen zijn B., die negen maanden in de gevangenis heef gezeten, langer vast te houden. Ook voor het onderzoek, dat nog niet is afgerond, is het niet nodig dat B. vastzit.

In november moet B. zich verantwoorden voor ten minste negen brandstichtingen in ’t Zandt en omgeving en voor het versturen van dreig- en poederbrieven. B. ontkent de beschuldigingen.

Een gedachte over “Johnny B. opnieuw naar rechtbank

  1. Pingback: Johnny B. blijft vrij « rechtbankverslaggever groningen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s