HIV PROCES GRONINGEN – dag 3

nieuwsupdate

Tot 15 jaar cel geëist in hiv-zaak

 

Het openbaar ministerie heeft zojuist gevangenisstraffen van tweemaal 15 en 8 jaar geëist tegen respectievelijk Peter M., Hans J. en Wim D. Volgens justitie kan bewezen worden dat de drie zich schuldig hebben gemaakt aan het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel met voorbedachten rade. Als gevolg daarvan zijn tenminste elf mensen besmet geraakt met het hiv-virus.

 

Tegen D. werd een lagere straf geëist, omdat hij vooral wordt gezien als medeplichtige.

 

 

Peter M. wordt door justitie gezien als de drijvende kracht, Hans J. als een trouw volger en uitvoerder. D. was de organisator op de achtergrond: hij stond erbij en keek ernaar en ging vervolgens verder met het organiseren van nieuwe ontmoetingen, aldus officier van justitie Marcel Wolters. Met list en bedrog werd het vertrouwen van de slachtoffers gewekt, met maar een bedoeling: hen besmetten.

 

Morgen beginnen de advocaten met de verdediging.

 

 

pers in zittingszaal 18

pers in zittingszaal 18

 woensdag 15 oktober 2008 – 17.09 uur

Pers wacht in een bijzaaltje op de strafeisen in het hiv-proces.

4 gedachtes over “HIV PROCES GRONINGEN – dag 3

 1. Weet je wat mij vooral stoort in deze zaak?
  Ik ga altijd uit van het geluk voor iedereen. Valt een man voor een vrouw, laten ze een gelukkig leven hebben samen.
  Valt een man voor een andere man: als ze gelukkig zijn samen, ben ik blij voor hen… Geen punt, louter sympathie van mijn kant.

  Die sympathie die voor mij ten aanzien van niet-heterosexuelen vanzelfsprekend was, loopt, als ik de voortgang van dit alles lees, een flinke deuk op.

  Al hoe vrij ik ook ben in mijn denken en begrijpen ten aanzien van homosexuelen, voor wat hier (mogelijk!, gezien de verklaringen van de betrokken deskundigen) is gebeurd, rest mij alleen nog maar walging….

  Ik wil niet generaliseren, want er zijn zát homostellen die monogaam zijn, maar fatalisten zoals de in deze zaak bekende (verdachte) extremisten verkloten de goodwill voor anderen.
  Ik vrees dat hierdoor homo’s weer worden nagewezen als ‘vieze homo’s’, en dat is heel erg jammer voor de homo-emancipatie.

 2. Er zijn ook zat hetero’s die lekker doorneuken terwijl ze zich eens zouden moeten laten testen, en niet aleen op HIV. Maar ja, dat is zo confronterend he?!
  Ik ben best jaloers op de in dit aspect succesvolle emancipatie van homo’s, want als vrouwen zo prat gaan op een libido dat ze lekker uitleven, denken veel mensen toch nog steeds aan de woorden slet en hoer…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s