Streep onder strafzaak ’t Zandt

 

NIEUWS 

 

Het openbaar ministerie gaat niet in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in de zaak ’t Zandt. Justitie eiste vijf jaar gevangenisstraf tegen Johnny B., maar de rechtbank sprak hem grotendeels vrij en veroordeelde B. tot 24 maanden waarvan 9 voorwaardelijk. Omdat ook B. afziet van hoger beroep, kan vandaag een streep onder de strafzaak ’t Zandt worden gezet.

 

Justitie legt zich ‘na een zorgvuldige bestudering van het vonnis’ neer bij de uitspraak van de rechtbank. Hoewel Johnny B. alle betrokkenheid bij de brandstichtingen en pogingen daartoe en het versturen van dreigbrieven ontkent, kiest ook hij eieren voor zijn geld. Hij wil hiermee voorkomen dat er opnieuw onrust in zijn voormalige woonplaats ontstaat.

 

Een en ander betekent dat B. nog zes maanden celstraf moet uitzitten. Zijn advocaten hebben laten weten te zullen aansturen op een alternatief: bijvoorbeeld elektronisch huisarrest. Ook laten de advocaten weten dat B. besloten heeft niet terug te keren naar ’t Zandt.

 

R.Z.

3 gedachtes over “Streep onder strafzaak ’t Zandt

  1. Pingback: Johnny B. veroordeeld « rechtbankverslaggever groningen

  2. @Thijs,

    Ik heb je reactie verwijderd.
    Je opmerking voegt niets toe.
    Bovendien is dit niet het podium om mensen verder in de problemen te brengen.

    rob zijlstra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s