Moorddossier (nieuw)

 

Groningen telt een aantal moordzaken (en vermissingen) dat zich maar niet laat oplossen.

Het gaat om zaken die eens de voorpagina’s van de kranten haalden, maar met het verstrijken van de jaren langzaam maar zeker in de vergetelheid raken.

Dit brengt oplossingen niet dichterbij.

 

Onder de tap dossiers besteed ik aandacht aan deze zaken.

Het is een bescheiden poging om bijvoorbeeld Jolanda Meijer, Shirley Hereijgers, Antoinette Bont en Els Slurink niet te doen vergeten.

 

Het overzicht is nog niet compleet.

 

De komende tijd wordt regelmatig nieuwe informatie toegevoegd.

Links verwijzen naar eerder gepubliceerde artikelen, websites en andere relevante bronnen.

 

Het is de bedoeling de verzamelde informatie onder te brengen in een nieuw weblog dat volgende maand online gaat.

 

Rob Zijlstra

 

moorddossiers 

 

13 gedachtes over “Moorddossier (nieuw)

 1. Mbt Antoinette Bont zou ik die eigenaresse van die sex winkel die beging jaren 90 op het Zuiderdiep (bioskoop kant) stond maar eens stevig aan de tand voelen.
  Dat dronken wijf vertelde tegen iedereen die het maar horen wilde dat Antoinette Bont haat dochter was en dat ze haar ha laten vermoorden omdat het maar een ordinaire straathoer was.
  Het hoofd had ze in een koelkast gestopt.

 2. @stadjer
  Dit is een bekend verhaal dat lang in het geruchtencircuit heeft gecirculeerd. De politie heeft ook onderzoek gedaan naar dit gerucht, maar zonder resultaat. In de zin van: het is niet waar.

  rob z.

 3. Beste Rob,

  Jouw domein waarvan je verslag doet is een gepassioneerd gebied.
  Jouw verhaaltjes van de slag met de hamer bewonder ik door de eenvoud en koelbloedigheid van verslag doen en ik heb ze met terugwerkende kracht ‘bijna’ allemaal gelezen. Ze geven het gevoel er bij te zijn en het gevoel erbij te zijn geweest.
  Los toch van die dubieuze naamsverwisselingen, vind ik het topverslaggeving.
  Bravo!!!!

 4. Pingback: blog in wording « Moordendoodslag’s Blog

 5. OK ROB. Ik wist niet dat datg al onderzocht was. Ik woon al sinds 1996 in Amsterdam. Maar het verhaal van die vrouw is me altijd bijgebleven.

 6. Het is inderdaad waar dat antoinette vaak in die sexboetiek op het zuiderdep kwam,ik weet dat omdat ik de eigenares(blonde marie) en haar ,verslaafde,zoon wel kan.Ik kwam er destijds ook wel over de vloer en antoinette was daar vaak.

 7. hallo ik wil toch een reactie geven over de moeder van antoinette bont,corry de moeder kwam ik vaak tegen inde kroeg en heb heel veel met haar gepraat over antoinette,ze had de stellige overtuiging dat het iemand geweest moest zijn die in een drugspand woonde waar antoinette vaak was.helaas is corry verteerd door de dood van antoinette nog meer aan de drank gegaan en aan deze gevolgen overleden zonder ooit te weten wat er precies is gebeurt met haar dochter waar ze ondanks de vele drugsproblemen zielsveel van hield.

 8. @carla, dank je wel voor je lieve woorden over Tante Cor, ja ze was verteerd door verdriet, ik heb toevallig vandaag haar dagboek nog eens doorgelezen en merkte op het laatst dat ze indd veel drank dronk, haar handschrift werd moeilijk te lezen. tante Cor is 5 jaar na de dood op mijn nichtje Antoinette overleden aan een hersentumor, ze verdacht iemand, ze was er stellig van overtuigd, wie het zou kunnen zijn heeft ze het graf mee ingenomen, vandaar dat ik het zo fijn vind dat ik hier nu te horen krijg wat zij al die tijd al vermoede. Niet dat ik er wat mee kan doen, maar je blijft het jezelf toch altijd navragen.

  Het is triest dat haar leven zo ten einde is gekomen, Antoinette was net zo oud als mij en zou ook net zo’n leven gehad kunnen hebben. Maar het is anders gelopen en dat doet na al die jaren nog heel veel pijn…

 9. ik heb corrie wel een gesproken in het land van belofte kroeg in groningen. waar is haar pooier lucas eigenlijk gebleven. wist hij niet meer ervan.

  • JA IS ERG WTA IS GEBEURT ER ZIJN MENSE WETEN MEER VERTROUW ME MENSE MEVROUW PLAS WEET OOK WEL MEER EN AGMET WAAR BONT WOONDE EERST BEDUMERSTRAAT EN 1994 EN CHEKITA WOONDE DAAR OOK MAAR DIE GENE DIE DIT HEEFT GEDAAN MOGE DIE GENE ZIJN KINDEREN WORDEN LEVEND OPGEGETEN DOOR HONDEN PAK ECHTE MANNEN OK ZIELIG VOOR HAAR ECHT ZOIETS DOE JE NIET MAAR GOD IS ER RESPECTVOOR DE FAM EN HAAR
   EN DIE GENE ZEGT STRAAT HOER DAT ZE WAS JOUW MOEDER DEED HET VOOR NIETS OK

 10. begin toch aldoor meer een link te leggen met harry roo. peter r. de vries zei het ook al is allemaal wel heel toevallig. op exact dezelfde manier vermoord worden. een dag achterelkaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s