Italiaanse buren

 

 

Schelden doet geen zeer, zei de voorzitter van de rechtbank een tikkeltje nors tegen de verdachte.

Ik vond dat nogal een uitspraak van de voorzitter.

 

Met regelmaat moeten mensen zich voor hem en zijn collega’s verantwoorden omdat ze hebben gescholden.

Omdat ze tegen iemand zeiden: stomme dodo.

Of homo tegen een agent.

Dat mag niet.

 

De verdachte zei dat hij het vernederend had gevonden.

Het ging al twee jaar zo.

Dan fietste zij langs zijn huis en riep: ‘Vuile rot Italiaan.’

Of: ‘Stomme spaghetti-vreter, maak dat je wegkomt.’

 

Mario is 60 jaar, woont 40 in Nederland, waarvan 20 jaar in hetzelfde huis.

Naast dat huis kwamen vier jaar geleden nieuwe buren.

 

De ellende begon met een geschil over een schoorsteen die lekte.

Ze konden niet met elkaar en dat leidde tot oplopende spanningen.

Vandaar ook dat schelden.

Mario had ook wel eens wat lelijks gezegd, bekende hij.

Zo had hij een keer over de schutting ‘schele’ geroepen

 

Op 7 oktober ging het mis daar in Oude Pekela.

De rotbuurvrouw zag haar rotbuurman weer, er was iets (of niets) met een afvalcontainer.

Het escaleerde.

Mario werd heel boos en sloeg de buurvrouw met een schep op het hoofd.

 

En nu zit Mario in zittingszaal 14, ineengedoken en al bijna drie maanden in de gevangenis.

Nee, hij had niet moeten slaan.

Hij is het met de rechters eens dat slaan niet de oplossing is.

Maar dat hij boos was geweest, vernederd.

Vanwege dat schelden.

Toen zei de rechter dus tikkeltje nors, kom op, dat doet niet zeer.

 

En hoe anders was het de buurvrouw vergaan.

In een verklaring die de rechtbank voorleest, staat dat ze na de klap niet meer naar actiefilms op de televisie kan kijken.

En dat ze nog altijd dat met haat voltrokken gezicht ziet.

Dat haar kind bijna geen moeder meer had gehad.

Dat de rotbuurman niet had geslagen, maar op haar had ingehakt.

 

Mario zegt zachtjes dat hij zich schaamt, omdat het zover heeft moeten komen.

Twee buurtbewoners die als getuige zijn opgeroepen verklaren dat Mario een lieve, zachte man is, in tegenstelling tot die buurvrouw. Dat hij bij eerdere confrontaties met die buren de rust zelve was gebleven.

 

Maar de rechters willen niets van het slepen burenconflict, van de context, weten.

Een Italiaan mag nu eenmaal geen vrouwen slaan en al helemaal niet met een schep op het hoofd.

 

De officier van justitie zegt dat geen ruzie, geen meningsverschil kan rechtvaardigen wat er is gebeurd.

Zegt dat het ook zo is dat de buren zich niet onbetuigd hebben gelaten.

De buurman was al eens veroordeeld voor een akkefietje.

Dat ze daar rekening mee zal houden.

 

De advocaat vindt dat de officier wel wat meer rekening mag houden met het gedrag van de buren.

Dat Mario erg veel spijt heeft, dat er sprake is van lijdensdruk.

Dat hij al drie maanden in de gevangenis zit, nota bene hij die nog nooit eerder met politie of justitie in aanraking is geweest.

Dat cliënt, 60 jaar, first offender is.

Dat zijn huis te koop staat.

Dat een forse werkstraf op z’n plaats is, met bijvoorbeeld een deels voorwaardelijke gevangenisstraf als stok achter de deur.

Dat een man die hier veertig jaar heeft gewerkt, hoort te genieten van zijn pensioen, dat zo’n man niet thuishoort in de gevangenis.

 

De officier van justitie: ‘Er was sprake van excessief geweld. Ik eis een gevangenisstraf van drie jaar waarvan één jaar voorwaardelijk.’

 

Rob Zijlstra

 

UPDATE – 2 februari 2009 – uitspraak

De rechtbank is met de officier van justitie van mening dat Mario voorlopig in de gevangenis thuishoort: dertig maanden waarvan twaalf voorwaardelijk. luidt het vonnis. Dat is een half jaartje milder dan justitie het graag had gezien.

 

 

 

68 gedachtes over “Italiaanse buren

 1. Naar aanleiding van bovenstaande wil ik toevoegen dat het gruwelijk schandalig! is dat dit in Nederland kan gebeuren. Je mag iemand tergen tot het uiterste, en na heel veel politiemeldingen zelf door het lint gaan wordt blijkbaar streng gestrafd.
  Het erge is, dat het ‘slachtoffer’ zelfs nu nog doorgaat met treiteren. Zo wordt aan het kleinkind van veroordeelde medegedeeld dat opa gedood wordt bij vrijlating, en dat tegen een kind van 10 jaar! Of een anonieme kerstkaartje met daarin iets van, gelukkig kerst, alleen jammer dat je ega pas in 2019 het weer kan vieren.
  En dit mag allemaal in Nederland?? Wie is nu het slachtoffer??

 2. Menneer van der Weiden, stuur een brief naar de officier van Justitie en doe de kerstkaart erbij.
  En anders moeten de familieleden naar de politie gaan en aangifte doen!

 3. Ik zou bijna zeggen eindelijk een stuk gerechtigheid in Nederland.
  Als figuren als bovenstaande aanwezig zijn geweest net als ik hebben die waarschijnlijk niet goed geluisterd c.q. begrepen wat de rechter heeft gezegd.
  Voor de duidelijkheid er mag niet afgeslacht worden in Nederland dat is nog steeds niet toegestaan.
  Hiervoor moet zwaar gestraft.
  Uitlatingen zoals bovengenoemde doet gooi ik in een grote mand want dat bewijst wat voor calliber het is.

 4. Als ik de reacties van Van der Weiden en Hetty lees wordt toch duidelijk wat er aan de hand is in die buurt. Er zijn een aantal onruststokers die de zaak lekker zitten op te fieren en er kennelijk genoegen in scheppen dat er iemand door het lint gaat. Mij bekruipt de vraag waarom de dader zich zo heeft laten opstoken en laten misbruiken door buurtgenoten die op sensatie uit waren.
  Walgelijk dat zinloos geweld op deze wijze wordt goed gepraat en de onruststokers nog steeds vrijelijk hun gang kunnen gaan, een Pekelder onwaardig.

 5. IK ben het niet eens met de rechter. Als je afziet van geweld ( subsidiariteits vereiste) en gaat schelden, kan je ook opgepakt worden voor bv bedreiging of stalking.
  Dus het is een leugen om te zeggen dat schelden wel mag.

 6. Sterker, bij meer dan 2 keer uitschelden cq bedreigen is er al sprake van stalking en kan je zelfs TBS krijgen, oftwel levenslang.
  Dus deze meneer heeft juist gehandeld door geweld te gebruiken.

 7. Mario moet niet zeuren. Zeker van een man van zestig die zich al jaren goed gedragen heeft mag je verwachten dat hij niet naar geweld grijpt als ‘laatste redding’. Als hij een serieus probleem had (en blijkbaar nog steeds heeft), dan had hij dit moeten aangeven bij de politie. Fred R’s reactie dat hij wel geweld moest gebruiken omdat hij bij twee keer uitschelden TBS zou krijgen(?) is dan ook meer dan onjuist. In dat geval hadden de buurtbewoners nu ook niet meer in hun huizen gewoond. Het is een lange gevangenisstraf, maar geheel gerechtvaardigd in mijn opinie.

 8. Tuurlijk, geweld is NOOIT goed te keuren, maar een sterke persoon die na jaren van talloze aangiftes bij de politie zich helemaal alleen voelt staan in de problematiek, hoe lang moet je je dan nog inhouden??? De kerstkaart ligt al bij de politie, maar die doet er (net als de talloze aangiftes) helemaal niks mee. En Maria, wees niet zo laf en zet je eigen naam erbij, er lopen al laffe mensen genoeg in Nederland.

 9. Even voor alle duidelijkheid, verdachte was bezig in de voortuin met de riolering, had dus schep in handen toen het slachtoffer langsliep en hem WEER es uitschold voor spaghettivreter (Wat ze al meermalen gedaan had, blijkt uit getuigenverklaring). Het is dus niet zo dat de dader bewust een schep heeft gepakt om haar te mishandelen, was gewoon noodlottig toeval.

 10. Het is essentieel om zaken juist weer te geven en niet te verdraaien, de getuigen waaronder Van der Weiden zijn schaamteloos afgegaan nadat zij door de mand waren gevallen dat zij geen getuige waren maar de rechtbank wilden misbruiken voor roddel en achterklap. Zij stonden onder ede en hebben verklaard dat zij NIETS gezien hadden van het voorval. Nu geeft Van der Weiden aan dat zij alles gezien en gehoord heeft, dus toch meineed?? gepleegd.
  De rechtbank heeft opdracht gegeven voor een bemiddeling via de reclassering en verdachte was daarmee akkoord. Kennelijk weer een leugen want uit de reacties blijkt dat verdachte en familieleden geen enkele spijt hebben en zichzelf slachtoffer voelen. Bij voorbaat dus een weigering om aan de opdracht van de Rechtbank te voldoen en ik raad het werkelijke slachtoffer aan de reclassering hierover in te seinen.
  Goed gedaan jongens, ik geef Toni gelijk, eerst naai je de hele boel op waardoor verdachte door het lint gaat en nu zorgen jullie met je bemoeizucht en roddel dat hij door de mand valt met zijn valse beloftes en daardoor een langere gevangenisstraf zal moeten gaan uitzitten.
  Als er daadwerkelijk aangiftes lagen had de politie allang ingegrepen en als de politie niets doet, staan daar procedures voor open. Geen procedures, geen aangiften en hou alsjeblieft op jezelf belachelijk te maken door dit forum te gebruiken voor een roddelcampagne. Laat de waarheid aan deskundigen over.

 11. Inderdaad, van het voorval zelf heb ik niets gezien, wat ik wel gezien/gehoord heb was een eerder voorval waarbij dader werd uitgescholden voor ‘vuile rotitaliaan’ , dit net als een andere getuige die op een heel andere dag en tijdstip dit gehoord heeft als voorbijganger. En waarom is de schadevergoeding die de echtgenoot van het ‘slachtoffer’ eiste na een voorval in april, waarbij HIJ de dader greep, niet ontvankelijk verklaard? Is zeker ook gelogen, dat HIJ diegene was die aanviel?? Maar goed, dit kan eindeloos doorgaan, gerechtigheid komt vanzelf!

 12. Moet me alleen nog van het hart dat het slachtoffer vorige week weer kon fietsen en autorijden, mooi toch? Maar waarom dan op 2 krukken de Rechtbank binnenkomen? En schelden de buren haar uit voor Keetje Tippel, omdat ze ooit in het vak heeft gezeten? Nee, omdat men niet wil kwetsen!

 13. Inderdaad goed gezien gerechtigheid komt en hij zal zitten geloof mij.
  En wat mij van het hart moet dat het denkvermogen geen hoog niveau heeft en verder hoop ik dat Mario er veel van geleerd heeft.
  Ik sluit dit hoofdstuk want de aantijgingen die je doet spreken weer boekdelen.
  De grootste vaklui en klanten wonen rondom.

 14. Begrijp ik nu goed dat er getuigt is onder ede dat het slachtoffer steeds schold en dat verdachte, ik begrijp dat hij Mario heet, een zachtaardige man was. En lees ik het nu ook goed dat deze Mario de buurvrouw steeds uitschold voor Keetje Tippel en nu de buurvrouw verwijt dat zij hem tot het uiterste dreef door te schelden???
  Is dat pekelder logica.
  Ik hoop toch dat de getuigen onder ede ook eerlijk hebben verteld dat deze Mario dus kennelijk ook schold en mag hij nu ook geslagen worden??
  Houd toch alsjeblieft op met dit gebral als je niet weet waar je over praat en sta voor je daden.
  demonstraties voor zinloos geweld trekken veel deelnemers. Van der Weiden organiseert een eenzame tocht.

 15. Laat ik voorop stellen dat ik tegen geweld ben, het is het zwakste wapen wat men kan gebruiken. Laat het ook duidelijk zijn dat ik deze zaak niet ken, ik was er gelukkig niet bij betrokken.Maar was het niet deze vrouw die één van haar ex mannen enkele jaren geleden probeerde te vermoorden door hem met haar auto omver te rijden.En was het niet deze vrouw die heel veel geluk had dat deze man de aanklacht voor poging tot doodslag introk om te voorkomen dat hun kind in een pleeggezin zou belanden.Was het niet deze vrouw die in Stadskanaal jarenlang de buurt terroriseerde en vervolgens de buren alle ramen van hun woning aan gort sloeg.Was het niet deze vrouw die een rouwkaart naar één van haar ex mannen stuurde op zijn trouwdag, met de tekst “met innige deelneming” verwijzend naar zijn eerste vrouw die overleden was.Mijn conclusie is dat de rechtbank in deze zaak strafrechtelijk juist heeft gehandeld, Mario had dit niet moeten doen en moet daarvoor gestraft worden.Toch ben ik van mening dat de status van deze vrouw Mario zijn daad in een helder perspectief plaatst, maar zeker niet goed te praten is.De jarenlange treiterijen hebben hem tot wanhoop gedreven.Dat mevrouw niet meer naar actiefilms kan kijken neem ik met een korreltje zout, en het zielige verhaal dat haar kind bijna geen moeder meer had, schiet mij ook in het verkeerde keelgat.Daar hield deze mevrouw ook geen rekening mee toen zijn haar ex wilde vermoorden en wist dat haar een jarenlange detentie boven het hoofd hing.De trauma’s die de slachtoffers van deze vrouw hebben, zijn vele malen groter als het zielige verhaal van haar in de rechtbank.Gelet op de straf die de rechtbank Mario oplegt concludeer ik, dat ook weer in deze zaak een éénzijdige belichting plaats heeft gevonden.De 18 maanden cel is daar het bewijs weer eens van.De bemiddelingspoging van de reclassering is op voorhand gedoemd te mislukken, deze vrouw is “doortrapt” genoeg om deze mensen om de tuin te leiden, een wolf in schaapskleren is in dit soort zaken zeer inventief, en zal binnen afzienbare tijd weer een ander “slachtoffer” hebben gevonden.

  Conclusie:
  Mario zit 18 maanden in de cel voor zijn daad.
  Maar het kan een ieder van ons overkomen als deze vrouw je buurvrouw gaat worden.
  TBS lijkt mij op zijn plaats, niet voor Mario maar voor deze vrouw.
  De kans dat zij recidive is, is slechts een vaststaand feit.

  • Sorry Anoniem, een zielig verhaal dat ik bijna geen moeder meer had? ik vind het een zielig verhaal dat jij hier überhaupt op durft te reageren! Jij weet blijkbaar meer dan dat ik weet, en daar komt bij als jij iets te melden hebt over mijn vader kom je bij en reageer je het niet op dit forum. vind het ook sneu dat je je naam niet bekend wilt maken, als je dan zo stoer bent stuur je mij even een mail. echt misselijk makende mensen die hier reageren.. dit is beneden mijn niveau en maak er ook geen woorden meer aan vuil

 16. Dat bedoel ik dus met gerechtigheid! Al is de leugen nog zo snel ……….. En lezen is moeilijk, Mario heeft alleen het scheldwoord schele gebruikt, terwijl er vele benamingen zijn voor dit soort ras! Blij dat er meerdere mensen zijn die deze dame kennen.

 17. Mario mag geen Tokkie slaan, maar wie had zich in zijn plaats kunnen inhouden? Overigens valt het me op dat er nog geen clowns zijn opgevoerd als dader. Dit is toch Oude Pekela?

 18. tja de tijd zal het ons leren. mijnheer van der weiden.PS ik denk dat u vak bent mis gelopen u had rechter moeten worden u heeft zoveel wijsheid.pffffffffff

 19. Hier weer eens een voorbeeld van hoe onrechtvaardig het rechtssysteem is. Let wel: het is nooit goed een vrouw te slaan, maar ik kan me heel goed voorstellen dat dit ook weer een logisch gevolg is van alles.

  De rechter (en de mensen die het eens zijn met deze uitspraak) weten niet wat het inhoudt om jarenlang verbaal geterroriseerd en vernederd te worden.
  Het is, net als bij kinderen die worden gepest op school, zo destructief voor iemands leven, dat zelfmoord de enige weg voor hun lijkt te zijn, en deze daad uiteindelijk ook gaan uitvoeren.

  En deze rechter zegt dat schelden geen pijn doet. Nou, meneer de rechter: de gevolgen kunnen dood door zelfmoord zijn! De ‘zogenaamde dader (die eigenlijk slachtoffer is!)’ Mario heeft slechts geslagen als resultaat van VELE voorafgaande escalaties. Hij had haar ook niet kunnen slaan, maar psychisch zo af kunnen takelen dat hij depressief was geworden en zelfmoord had gepleegd. En dan was het: “Het was een arme labiele man, moge hij rusten in Vrede.”.

  Dit lijkt me geen slechte man. Wat ik las woonde hij daar al 20 jaar zonder ellende. En in de laatste jaren gaat het fout. Dit is mijns insziens zeer verdacht…

  Misschien is het niet verkeerd dat bepaalde mensen eens een nieuw inzicht in het leven gaan krijgen.

  Bij deze wens ik de mensen, die het eens zijn met de uitspraak, een zeer lang leven toe waarin ze stelselmatig verbaal worden geterroriseerd en vernederd en RESPECTLOOS worden behandeld. Eens kijken wat dit met hun zal doen. En wat zullen ze raar opkijken hoe hun leven zo sterk ‘psychisch’ kan worden beïnvloed. Mensen: veel sterkte waneer jullie dit gaat overkomen…

 20. Ik heb ergens in een grijs verleden in de buurt van dit slachtoffer gewoond, hou me er mee op!!!!!!!
  Het is een geestig zieke vrouw die geen enkel middel schuwt om iemand tot wanhoop te drijven.Deze zaak is maar een tipje van de sluier van wat dit mens op haar geweten heeft.

 21. Is het niet dat dit forum niet echt meer over de zaak gaat,na mijn idee beginnen bepaalde mensen een beetje af te dwalen en zich een beetje teveel bezig te houden met het verleden van het slachtoffer.
  Daar gaat dit forum toch niet over?
  Maar schijnbaar vinden de mensen het toch wel erg leuk en interresant om zich bezig te houden met het verleden van het slachtoffer,hebben jullie niks beters te doen jongens?
  Net zoals als dat stukje wat geschreven is door iemand die zijn naam niet bekend wil maken,jij weet wel erg veel van het slachtoffer,maar helaas moet ik je teleurstellen,wat er is geschreven daar klopt echt de ballen niet van,laat je es beter informeren zal ik maar zeggen.En dan de uitspraak van dat het maar een zielig verhaal is dat een kind bijna geen moeder meer had,zielig verhaal vind je dit?nee t,is gewoon zo dat een kind bijna geen moeder meer had.T,is toch al erg genoeg dat de vader totaal alle contact met het kind vermijd,is het niet Anoniem?
  De rechter heeft nu eenmaal beslist en heeft naar mijn idee goed gehandeld.
  T,is maar goed dat er bepaalde mensen geen rechter zijn geworden want die hadden schijnbaar al gauw van een dader een slachtoffer gemaakt!!!!!!!!

 22. Jongens doe effe normaal ik lees tussen de regels door dat meerdere nog bezig zijn met de verdediging van Mario. HIJ IS VEROORDEELD HEBBEN JULLIE DAT NIET MEEGEKREGEN.
  En wat mevr vd. Weide betreft die heeft het zo druk met roddel en achterklap ik zou zeggen pak een poetsdoek en werk de frustratie van je af.
  Hij zit vast en blijft voorlopig zitten en moet er over nadenken (een tijdje) wat hij heeft gedaan en als deze man dan een hart heeft en ziel zal hem dit nog lang achtervolgen. Maar mag ik zeggen dat ik hieraan twijfel.
  Ik hoop voor diegenen die hem hierin steunen met hun of hun familie iets gebeurd van dien aard kijken hoe ze dan reageren. Zal ik je een schot voor de boeg geven nu dan wordt er geschreven hoe slecht de dader is. Dit kaliber zie ik wel eens fietsen maar vindt het jammer dat het bestaat.
  Het gaat er niet om wie het slachtoffer is het GAAT EROM WAT DE DADER HEEFT GEDAAN dus schoenmaker hou je bij je leest.

 23. Dus Marianne, wat men jou of degenen die jouw lief zijn aandoet, laat je koud? Jij vindt dat alles is toegestaan, maar geen geweld, en dat ben ik met je eens. Mario had dit niet mogen doen, alleen kan ik me voorstellen dat je als je zolang getreiterd wordt op een keer doorslaat. Wat mij betreft, het slachtoffer heeft geprobeerd mijn zoontje met de auto aan te rijden omdat hij ruzie had met haar dochtertje! Natuurlijk de politie gebeld, is bij haar geweest en heeft haar gewaarschuwd. Blijkbaar is dit haar manier om af te rekenen met diegenen die haar tot last zijn. Wil ik alleen zeggen dat als iemand MIJN kinderen aanvalt, ik ze hoe dan ook pak! ook al is geweld niet toegestaan, zulke gasten houden niet eerder op dan dat je met oog om oog, tand om tand begint. Blijkbaar ben ik niet de enige die problemen heeft met deze dame, gezien de reakties hierboven. En diegenen die haar steunen, zijn of familie, of vrienden hoewel ze meer vijanden dan vrienden heeft.

 24. Ik denk dat je niet goed leest of dat niet kunt mij niet bekend maar jij moet niet steeds van de feiten wegdwalen. Volgens mij leef jij in een verkeerd tijdperk en spreken je woorden alleen maar agressie.
  Kijk ik behandel zulke mensen vandaar dat mij dit opvalt. Maar scalperen mag nu eenmaal niet dat was in de tijd van Winnetou. En ik zie soms hoe jij je opstelt jegens mensen ondermeer bij school en in je dorpje. Ik begrijp dat je warme gevoelens hebt richting Mario in welke zin dan ook maar dit neemt toch niet weg dat hij een moordlustige daad heeft gedaan.
  En hier draait het toch allemaal om en je weet zoveel te vertellen over anderen maar ik heb geleerd dat dit alleen maar is om je eigen dingen te verbloemen.
  Ik wil je een raad geven ga eens praten met iemand want ik proef een hoop frustratie in je stem waar je al jaren last van hebt. Eerlijk soms zie en voel je het zelf niet meer en daar is hulp voor.

 25. He anoniem ik dacht dat je deze vrouw niet kende dit is kikken.
  “Anoniem zegt”laat ik voorop stellen dat ik deze vrouw niet ken. Zuig je die laster uit je duim or what ever.
  Sluit je aan bij meerdere van jou soort dit is gillen.
  De hele dag achter je computer plaatjes kijken of laster spuwen, geinig. Hoog opgeleid dus.
  Ik zou bijna zeggen waar dit naar ruikt ……..

 26. Inderdaad Leo dit soort mensen zijn hulp nodig,want anders komt het niet goed.
  Ze zijn zo bezig met een ander hun leven dat ze hun eigen ellende vergeten schijnbaar.
  Ze stoken de hele boel op om later van de sensatie te kunnen genieten.Ziek zulke mensen!!!!Ze weten alles beter en praten voor degene waar ze zoveel over denken te weten.
  Was het trouwens niet vd Weiden die een jong gezinnetje het leven zo zuur heeft weten te maken,dat dit gezinnetje noodgedwongen hun huisje heeft moeten verkopen omdat ze geen leven hadden daar.Je zal er maar wonen.
  En was het trouwens niet vd Weiden die associaal door het winkelcentrum heen loopt te schreeuwen, dan over de rest nog maar te zwijgen.En zoals vd Weiden schrijft,dat het slachtoffer “in het vak heeft gezeten”zoals je dat schrijft,ik zal haast gaan denken…….???????En het slachtoffer zal meer vijanden hebben dan vrienden,nou vd Weiden mij bekruipt het gevoel dat jij inmiddels meer vijanden aan het maken bent,als ik dit allemaal een beetje lees.
  De verhalen worden ook wel erg verdraaid door vd Weiden,kijk als Mario nu gewoon was thuis gekomen hadden ze hun mondjes wel dicht gehouden,maar ze kunnen het niet verdragen dat deze scheppenmepper gewoon zijn welverdiende straf moet uitzitten.
  Wat voor kleur je ook hebt,waar je ook vandaan komt,als je iets doet wat niet mag word je daarvoor gestraft!!!!!
  En helaas is nederland een land waar je mildere straffen krijgt,want er zijn landen waar ze langer moeten brommen voor dit soort dingen!!!!!!!!

 27. Sjonge, sjonge wat laten Van der Weiden en haar vrienden die hun naam niet durven zeggen zich kennen zeg. Waar zijn ze op uit met roddel en achterklap en opruiend gedrag. Willen ze uit hun sensatiezucht dat er meer slachtoffers gaan vallen. Brullen aan de zijlijn en vooraan staan geilen als het escaleert.
  Ik krijg steeds meer het idee dat zij de zaak in de buurt hebben lopen opruien en dat Mario daardoor door het lint is gegaan en mag boeten voor hun gedrag. In dat geval zit eigenlijk de verkeerde vast.
  Nu is Mario weg en willen we eens kijken of we een ander over de rode streep krijgen.
  Kennelijk heeft niemand in de Titanstraat wat geleerd van dit alles en ik zou het slachtoffer aanraden onmiddellijk aangifte te doen tegen deze uitlatingen.
  Als we het over belagen hebben proef ik hier een ware terreur tegen het slachtoffer maar zij gaat niet door de buurt meppend met een schep, dus kennelijk heeft zij meer niveau, in tegenstelling wat Van der Weiden wil doen geloven.
  Wilders wordt vervolgd voor haat zaaien maar er kunnen zich een paar bij aansluiten.

 28. Het laatste wat ik over dit verhaal wil zeggen, is dat de mensen die het slachtoffer beklagen of de hele situatie niet kennen of te dom zijn om te zien wat voor een vrouw het slachtoffer is. Dank aan verslaggever Rob Zijlstra die als iemand van de zijlijn de situatie goed inschat!

 29. Aan Karel:

  Leesbril nodig jong?

  Citaat Anoniem:
  “Laat ik voorop stellen dat ik tegen geweld ben, het is het zwakste wapen wat men kan gebruiken. Laat het ook duidelijk zijn dat ik deze ZAAK niet ken, ik was er gelukkig niet bij betrokken.” Lees maar na.

  Schijnbaar ben jij zo’n goede vriend van ‘het slachtoffer’ dat je niet eens meer kunt lezen wat er staat, maar je eigen waarheid ziet wanneer je leest. Eng en NIET kikken… (is trouwens kicken)

 30. Snap er niks meer van,vd Weiden,nu is het slachtoffer wel ineens slachtoffer,terwijl je in je vorige stukken schreef dat ze dader was en mario was slachtoffer.
  Je weet volgens mij niet meer wat je schrijft,tja uiteindelijk heb je de boel zo verdraaid dat het moeilijk is om jezelf eruit te lullen.

 31. nee dennis ben geen familie en was er niet bij maar blijkbaar ben je van het zelfde laken ……
  Goed of fout zeg het maar het is jou feestje.
  Ik laat een kaars voor je branden en heb medelijden met dit niveau.
  Van mij had hij meer mogen hebben blijf het te weinig vinden maar voorlopig is hij van de straat.

 32. Willem jij hebt toch iemand snel door. v.d. Weide is zo van de wap dat Mario niet meer komt koffiedrinken dat ze ook het spoor bijster is.
  De eerste 2 weken nemen ze het op voor Mario L. en dan langzaam begint het gewone leven weer en wordt ook Mario vergeten.
  Help je overbuurvrouw nu het feest pas gaat beginnen want VRIENDEN zal ze straks hard nodig hebben.
  Denk toch eens na het is een vriend een vader een opa die zijn leven lang wordt gezien als een killer. (door het normale volk)
  v.d. Weiden handen uit de mouwen en help alvast inpakken voor de verhuizing.

 33. Aan Karel,

  Nu doe je het weer!!!

  Citaat van mijn geschrevene:
  “Schijnbaar ben jij zo’n goede VRIEND van ‘het slachtoffer’ dat je niet eens meer kunt lezen wat er staat…”

  Heb het woorde familie niet genoemd, maar ik zal ophouden want eigenlijk ben ik maar aan het miereneuken.

  Wat je over een kaarsje branden schrijft vind ik een hele goeie, en dat zouden meer mensen moeten doen. Dat je het LAAT doen zou in kunnen houden dat je geen verstand van deze materie hebt. Ik misschien wel. Misschien kunnen we samen wel lachen om het resultaat wanneer ik er één voor jou opsteek…

  Laat ik nog één ding vooropstellen:
  Mocht de inderdaad slachtoffer zijn is het goed dat deze man wordt gestraft.
  Mocht de man echter onterecht door haar in de gevangenis zitten dan hoop ik dat ze de komende 10 jaar veel ellende over zich heen zal krijgen. Waar het rechts-systeem (eventueel) heeft gefaald, daar zal ‘De Wet van Karma’ dit zeker niet doen!

  Iedereen veel succes met zijn / haar visie op deze zaak. Tabé!

 34. Even iets corrigeren:

  Ik typte:
  “Mocht DE inderdaad slachtoffer zijn is het goed dat…” bedoel ik met de natuurlijk ZIJ. Dit ter vermelding wanneer mensen mij hierin gaan corrigeren, daar ik op dit vlak ook mensen corrigeer…

 35. VD Weiden heeft haar beklag gedaan,maar gaat ze nu verder onder de naam Dennis????????
  En vd Weiden hou je bezig met de dingen die staan bij je “what’s on my mind’op hyves!(kijken maar)
  Nou ja hoe dan ook het blijft de mensen nog steeds bezig houden.
  Vergeet de boel jongens,ga verder met je leven inplaats je druk te maken over het verleden en het heden van het slachtoffer.Dan kan het slachtoffer verder met herstel en het leven weer oppakken!!!!!
  Of is het misschien een idee om een bijeenkomst te houden in het pekelahof jongens,dan kan iedereen onder het genot van een hapje en een drankje zijn gal spuwen.
  En misschien kunnen we vd Weiden wel voorzitter maken van de rebellen.

 36. Aan Willem,

  Hoe weet jij zo zeker dat VD Weiden onder de naam Dennis verder is gegaan? Jij bent nogal zeker van je zaak, maar volgens mij kun je dit beter na gaan vragen bij een medium. Ach laat maar, ik zal je uit een droom helpen: Dennis is namelijk gewoon Dennis. Ik zou niet weten wie die VD Weiden is.

  Wel hebben jij en Marianne D (en nog een paar forumleden) mij een nieuw inzicht gegeven. Een inzicht waar ik niet trots op ben en me ergens wel een beetje voor schaam: dat er in een land als Nederland nog zulke simpele, domme mensen huizen. Afgaande op jullie manier van schrijven, de ‘domme’ agressie die van jullie regels afdruipt en de rare conclusies die jullie uit bepaalde situaties trekken, zou je mensen als jullie bij voorbaat niet meer serieus moeten nemen.
  Zoals jullie je profieleren op dit forum is dit gelijk als het gedrag van het uitschot van onze maatschappij wat in de achterwijken woont.

  Voor jullie de volgende aandachtspunten:
  1) Leer je agressies / emoties te bedwingen
  2) Ga eens goed Nederlands leren schrijven (en misschien ook wel praten)

  Wat ‘punt 2)’ betreft zou Mario de Nederlandse taal nog wel eens beter kunnen beheersen dan jullie, dat zou toch een schande zijn!!! Jullie vinden jezelf toch veel beter dan die buitenlander die spaghetti vreet? Nou, laat dan ook zien dat dit zo is, en doe niet zo asociaal!

  Gedraagt u als een Nederlander zich hoort te gedragen en niet als een sukkelig individu die nog niet eens het IQ van een strontvlieg heeft…

 37. Laat mij eerst het slachtoffer van harte beterschap toewensen.
  Het is toch wat, een weerloze vrouw met een schep gaan slaan, zonder dat zij weet wat de aanleiding c.q oorzaak van dit excessief geweld is.
  Het is een daad wat niet in onze beschaving thuis hoort en zeker keihard moet worden gestraft!
  Een gevangenisstraf van maximaal 15 jaar zou hier juridisch gezien op zijn plaats zijn!
  En zeker als de beweringen waar blijken te zijn dat de dader al vaker met justitie in aanraking is geweest voor buurtterreur, en er talloze aangiftes zijn gedaan door buurtbewoners.

  Het OM had, zoals hier boven is omschreven, ook vast een langere gevangenisstraf geëist als de 30 maanden die de dader nu heeft gekregen.
  Dus alle schrijvers en schrijfsters die tevreden zijn met de uitspraak slaan de plank dan ook volledig mis, ze doen het slachtoffer te kort is mijn mening.

  Het OM en de rechter zullen ongetwijfeld aanleiding hebben gezien om niet de maximale gevangenisstraf op te leggen, zelfs nog geen derde deel daarvan.
  Dus is er sprake van “verzachtende” omstandigheden, voor de dader.
  De belangrijkste oorzaak van deze beslissing kan in dit geval alleen maar het onbesproken gedrag van het slachtoffer zijn, de handelswijze van de dader is immers klink en klaar.
  Het OM en de rechter houden dus toch rekening met het verleden van het slachtoffer en van de dader.

  Is hier dan toch sprake van een conduct disorder van het slachtoffer?
  Ik denk dat het OM en de rechter hier ernstig rekening mee hebben gehouden in het vonnis, gelet op de relatief lage gevangenisstraf voor de dader.

  Een reactie op deze weblog:

  Meneer of mevrouw van der Weiden stop a.u.b met uw schrijfsels, uw missie is kansloos op deze manier.
  U bent een roepende in de woestijn, u voert een eenzame strijd.

  Daan, verwijt iemand nou niet iets, terwijl je een paar regels later het zelfde vergrijp maakt.
  Jij bent waarschijnlijk naaste familie van het slachtoffer, zoon, dochter, broer of zus?
  Totaal niet objectief dus!

  Leo D, u als (waarschijnlijk werkloos) hulpverlener wil ik u adviseren een vervolg cursus te gaan volgen.
  U geloofd toch zelf niet dat een hulpverlener, zoals u zich hier opwerpt, zich publiekelijk degradeerd om te beweren dat u met een visuele waarneming kan bepalen of iemand hulp nodig heeft.
  Om in uw vakjargon te blijven, duidelijk een gevalletje delusional.

  Karel, lijdt waarschijnlijk aan een ernstige vorm van dyslectie, beperkte lees capaciteiten heet dat in (voor jou) begrijpelijke taal.
  Advies: Het bekende leesplankje (aap, noot, mies) maar weer op tafel en proberen het niveau wat omhoog te brengen.

  Toni, een eventuele aanklacht is volgens het wetboek van strafrecht volkomen kansloos.
  Er zijn namelijk (nog) geen strafbare feiten gepleegd.
  Lees artikel 1 van de grondwet eens voordat je die onnozele adviezen geeft.

  Ik begrijp uit de reacties dat de hele familie, vrienden, en bekenden van het slachtoffer zijn gemobiliseerd om via dit medium de onschuld van het slachtoffer te bewijzen.
  Dat is jullie goed recht en het slachtoffer mag blij zijn met zoveel support.
  Maar veel lezers zullen jullie reacties zeer waarschijnlijk in een ander perspectief lezen.
  Een keurige zorgzame vrouw, met een onbesproken gedrag hoeft immers niet te worden verdedigd ze heeft immers niets strafbaars gedaan, nee, ze zou moeten worden beschermd tegen (ik citeer) de killer of scheppenmepper!
  Maar jullie hebben haar ook laten barsten toen ze jullie nodig had, jullie wisten toch alles van dit slepend conflict?
  Waarom hebben jullie de dader niet tot de orde geroepen, nou………..
  Of waren jullie ook van die schijtluizen die hun maatschappelijke verantwoordelijkheden niet kennen.
  Jullie weten toch alles van aangiftes en juridische adviezen?
  Nee, afwachten totdat je beste vriendin, zus, moeder en misschien wel oma bijna doodgeslagen is.
  Let wel op beste mensen, een verwijtbaar opzettelijk falen van maatschappelijke verantwoordelijkheden is nog steeds strafbaar in Nederland!

  Het is niet te hopen voor het slachtoffer dat zij weer in een conflictsituatie terecht komt.
  Bij een eventuele volgende juridische uitspraak zal de rechter waarschijnlijk over gaan tot een nog lagere straf of wellicht tot vrijspraak van de dader.
  Dat heeft ze dan mede aan haar fanclub te danken.
  En gezien de reacties is dat toch niet wat jullie willen!!!

 38. Sjonge, sjonge het lijkt wel een verslaving, tijd voor een ander spelletje.
  Wat we wel geleerd hebben van dit forum is dat er zeer weinig geluisterd en begrepen wordt en dat nog velen dezelfde fouten zullen maken.
  Als de dove ziende blind is, wat is er dan nog te communiceren, bij voorbaat kansloos.
  Gegroet, ik doe niet mee aan spelletjes van dit niveau.

 39. Ach jongens,jullie lopen allemaal om de kerk maar niemand durft aan de voordeur te kloppen!!!!!!!
  Omdat jullie uiteindelijk toch schijtluizen zijn!!!
  Bij dezen slachtoffer,veel sterkte met het verwerken van deze traumatische ervaring,van harte beterschap,wij blijven jou steunen!!!!!!

 40. Het niveau word steeds lager.T,Word een eindeloze discussie!!!En waar gaat het nog over?!
  Daarom sluit ik me bij Toni aan,,ik wil me niet verlagen tot dit niveau!!!!
  Jongens succes,groetjes

 41. heb jij niet eens dat je computer het niet goed doet
  en wie ben je volgende keer piet of klaas mischien mario is wel een leuk naam dan ben jij wel mischien een super mario

 42. tja ik stop er nu ook mee.want het gaat nu nergens meer over.ik wens iedereen veel sterke toe om het op hun manier te verwerken.

 43. Whha whaa Kim, da’s lachen met jou… Iedereen haakt af, goed gedaan!

  Ze zijn zeker allemaal gaan biechten in ’n lege kerk, hihi

 44. nee ik wil mij niet verlagen naar niveau 0.als jij zo,n grote man/vrouw bent moet je de personen in kwestie er zelf op aanspreken DOLER en niet deze forum er voor gebruiken.Maarja zo groot ben je ook weer niet.Een onruststoker dat ben je. En dan weer vanaf de zijkant toekijken als er weer wat gebeurd.EN OF HET NU TERECHT IS OF NIET DE RECHTER HEEFT BESLIST.

 45. Beste allemaal,

  Het lijkt mij gezien de laaste reacties, dat alles wel is gezegd in deze discussie. Ik zou die dan ook graag willen beeindigen.

  rob zijlstra

 46. @Kim,lees je je comments niet na,voor je ze post?

  Annyyway.
  Hij had niet mogen slaan.
  Zij mag niet zo schelden.

  Ik denk dat de rechter juist heeft gehandeld door de straf op te leggen.
  Daar zijn nou een keer wetten en regels voor.
  Anders loopt het de spuigaten uit,en mag iedereen vrij zelf voor rechter –spelen–

  Ik sluit alleen voor mezelf niet uit: hoe zou ik reageren in dit geval?

  @ Rob Zijlstra,de laatste reactie’s gaan inderdaad nergens over.

 47. ik wil paar dingen kwijt hij is een Italiaanse man zijn vrouw is gewoon een nederlander hij woont hier al 40 jaar
  ik ken hem heel goed het is een goede man waar geen kwaad en zit maar je kunt een persoon zo lang plagen tot een woede uitbarsting
  maar eens komt de dag dat de leugens de waarheid worden en die verhallen van Anoniem die kan ik ook allemaal en wat betreft dat hij niet goed nederlands kan hij kan heel goed nederlands .
  en ben ik nu weer aan de beurt het is net een spel met namen wie ben ik
  wat ben ik
  wat doe ik dus ik zeg ga spellen op spel computer er staan genoeg op internet

 48. Kim als jij de verhalen ook zo goed kend van anoniem,wie moet jij dan wel zijn,dan weet jij vast nog wel meer,vertel kom op met die info……..maar helaas je weet niet alles.
  En ga a.u.b wat aan je nederlands doen,want dit lijkt nergens na.

 49. Tuurlijk kim jij weet alles……helemaal niks dus.En wat die anoniem betreft,ik ken hem,beste vent,ook zo,n schat die losse handjes heeft!!!
  Maar hoe dan ook,lieve schat Mario zit vast….leg je er bij neer.
  Oja spelen schrijf je zo SPELEN!!!!

 50. o ik weet wie je bent ik zal mijn naam zegen
  de koning ik ben niet bang of moet ik soms bang worden
  en wat betreft spelen ga spelen heb je wat te doen maar ik ben er zat van ik doe niet mee het is net een spel
  het is en blijf een super man

 51. Man man man,je hapt ook overal op…..wie heeft het hier over bang worden,ik ben een hele normale vent.
  Wat maakt me dat nu uit of je weet wie ik ben,dit gaat gewoon nergens over.
  Maar wat betreft die super man,die moet gewoon zijn welverdiende straf uitzitten,of je het nu leuk vind of niet,en dan nog een jaar voorwaardelijk,dan moet hij zich toch nog gaan bewijzen of die netjes mee kan draaien in de maatschappij.
  En ik bepaal zelf wel wat ik ga doen,in ieder geval geen spelletje spelen.
  Ik laat het hierbij,
  M.V.G F.H Klok

 52. Pingback: Bevroren grasland « ZITTINGSZAAL 14

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s