nieuws

De vader van een 22-jarige vrouw uit Groningen mag met uitzondering van de weekeinden en op  feestdagen niet meer in de stad Groningen komen. In de weekeinden mag hij alleen een deel van de wijk Helpman bezoeken waar hij een eigen woning heeft en waar zijn ouders wonen.

De dochter van de man had om een geheel stadsverbod gevraagd in een kort geding. De vrouw is op 11-jarige leeftijd  seksueel misbruikt door haar vader. De man werd twee jaar geleden veroordeeld tot een gevangenisstraf en komt eind deze maand vrij.

De dochter kampt met ernstige psychische problemen en wil geen onverwachte confrontatie met haar vader, ook omdat ze bang is dat ze hem iets zal aandoen. Tijdens de zitting konden beide partijen niet tot een akkoord komen.

Advocaat Liesbeth Poortman is tevreden met de uitspraak . Het is niet helemaal waar we om hadden gevraagd, maar het is een verbod dat toch heel ver gaat, aldus Poortman.