hiv-proces – hoger beroep – dag 3 (slot)

advocaat staat nos-journaal te woord

advocaat staat nos-journaal te woord

Het openbaar ministerie heeft in hoger beroep lagere straffen geëist dan het deed in Groningen, maar de strafeisen vallen wel hoger uit dan de vonnissen van de rechtbank.

 

Peter M.
eis Groningen: 15 jaar
vonnis rechtbank: 9 jaar
eis in hoger beroep: 12 jaar

Hans J.
eis Groningen: 15 jaar
vonnis rechtbank: 5 jaar
eis in hoger beroep: 7 jaar

Wim D.
eis Groningen: 8 jaar
vonnis rechtbank: 18 maanden
eis hoger beroep: 4 jaar

Het proces is geschorst.
Op 14 en 15 september gaan de drie advocaten pleiten.
In principe volgt dan twee weken later de uitspraak.

r.z.

 

UPDATE

Het openbaar ministerie heeft het requisitoir van advocaat-generaal Van Schuijlenberg (ag) online gezet (in pdf-formaat). Niet geschikt voor jeugdige kijkers.

het REQUISITOIR

 

 

19 gedachtes over “hiv-proces – hoger beroep – dag 3 (slot)

 1. MEDEDELING

  Er was een kleine storing dan wel ik deed iets fout, waardoor twee reacties helaas verdwenen zijn. Ik kan ze ook niet terugvinden.
  Excuus.

  rob zijlstra

 2. Het is een kleine beperkte groep die hebben meegedaan aan dergelijke ontmoetingen. De homoseksuele gemeenschap is klein hecht en verbonden, ontmoeten elkaar op de geëigende plaatsen. Van Schuijlenberg (ag) schets een zeer eenzijdig beeld van het niet weten van slachtoffers. Rol van daders. Jaren hebben dergelijke feesten overal in Nederland afgespeeld, spelen nog. Ook ontmoetingen op het internet of bewuste besmettingen om erbij te horen of geen angst meer te hoeven hebben voor hiv besmetting. Een conglomeraat van feiten, locomotief (aanjager) met vele wagens. Het merendeel van de homoseksuelen doen er niet aan mee. Ook in dit dossier biseksuelen gehuwd, vrienden paren die samen besluiten dergelijke feesten te bezoeken. Iedereen sprak er over wist het een aantal deden er aan mee. GHB, XTC, Poppers, cocaïne is in een bepaalde selecte groep homo biseksuelen meer normaal dan abnormaal. Een schets van die groepen diversiteit van seksualiteit ontmoetingen is niet gegeven door Schuijlenberg en dat het om een kleine groep gaat hele kleine groep gelukkig.

 3. Als deze feesten overal in het land gegeven worden, dan zouden er dus meer slachtoffers gevallen zijn. Dan zouden er ook meer van dit soort processen zijn. Dat er overal seksfeesten gehouden worden, kan vastgesteld worden, maar toch niet in de uitvoering zoals door de rechtbank geschetst.

 4. Cijfermatig is wel aangetoond dat het aantal hiv besmettingen de laatste jaren weer is toegenomen. Party drugs en party’s overal plaatsvinden zelfs zo dat via mobiele telefoon op het laatste moment een locatie bekend word gemaakt. Seksfeesten ook onveilige seks, jammergenoeg echt overal voorkomt.

 5. Ik hou best van een feestje en noem mezelf heel ruimdenkend. Maar het lijkt wel alsof ik de enige ben die dit volstrekt abnormaal vind. Na het lezen van het REQUISITOIR walg ik echt van deze mensen. Uiteraard is het leven en laten leven, maar dit is (in mijn optiek) morbide. Hoe kun je nou willens en wetens elkaar infecteren. Dat heeft helemaal niets meer met (seks)pleziertjes te maken. Het komt overeen met 300 km per uur geblinddoekt over de snelweg rijden. Je brengt jezelf en anderen in gevaar… en laat evt. kosten door de maatschappij betalen. Belachelijk. Ik wens deze mensen dan ook een heel lang en onaangenaam verblijf in de gevangenis toe. Graag hoor ik van anderen hoe zij hier over denken….

 6. Mieke, ik denk er zo over:
  Ieder zijn vrijheid. Vrijheid is de mogelijkheid ja en nee te zeggen.
  Van een snel weg is hier geen sprake:
  immers op een snelweg kom ik, maar op zulk soort wegen niet.
  eenmaal binnen kom je niet meer weg. Heelhuids wel te verstaan.

 7. Ik werd weer eens geinterrumpeerd.
  Hou op.
  Ik ga door:

  Snel weg met die lui wil ik ook weer niet zeggen. Alle participanten hebben hun weg gezocht en gevonden, al is daarmee niet iedereen daar beland waarnaar gezocht en bevonden.
  Wel vind ik wel, dat een duidelijke halt moet worden aangegeven aan ieder van deze pleziermakers om te voorkomen, dat deze of gene sneeuwbal op de snelweg terecht komt.

 8. Met andere woorden Jacob…. Het ligt wel aan mij; en de ranzigheid die deze lieden uitoefenden is als “normaal” te beschouwen? Mmm, dan moet ik nog een hoop leren. Nogmaals, je mag van mij een hoop smerige dingen doen, maar wat deze drie ‘heren’ deden, en met name tijdens gedrogeerde momenten, is in mijn ogen volstrekt abnormaal. Ik vraag me dan ook af hoe het kan dat een psychiater kan zeggen dat ze “gezond” zijn. Ik citeer; een drankje aanbieden met GHB, mensen dubbel anaal penetreren terwijl ze buiten bewustzijn zijn, een spuit met bloed in de anus duwen, sex zonder condoom terwijl je positief bent. Ik zie daar helemaal niets “nogmaals” in. Dit is enkel uit eigen belang ter zelfbevrediging gebeurd. Erg egoistisch!

 9. Mieke, ik denk er net zo over als jij, eigenlijk is het te walgelijk voor woorden.

  “Tja, en dat voor een beetje jeuk aan je snikkel en een vingerhoedje vol stijfsel”.
  (Ko&Bie, Hengstenbal)

 10. Het heeft trouwens ook niks te maken met homoseksualiteit, je zou als naslagwerk wellicht de film SALO or the 120 days of sodom Pier Paolo Pasolini, clubs LL, of vanaf jaren eind 1960 ontmoetingen Pakhuis A-dam daarbij moeten beschouwen. In Amerika is bewuste besmetting met veel druggebruik feesten binnen een bepaalde groep veelvoorkomend. Morbide tsja. Het gekke is trouwens, dat steeds blijkt dat het in groepen voorkomt die financieel geheel onafhankelijk zijn, psychisch gezien intelligent zijn.

 11. Ik vind het allemaal heel bijzonder. Het proces in eerste aanleg heb ik ook gevolgd en nu ik dit requisitoir lees krijg ik wederom rillingen van alle dingen die zich in dat huis hebben afgespeeld. Ik vind die ranzigheid niet normaal maar iedereen heeft inderdaad zijn eigen vrijheden. De feiten waarvoor de verdachten terecht staan zijn ongelooflijk bizar en ik kan mij niet voorstellen dat de slachtoffers dit op deze manier vrijwillig gewild zouden hebben. Maar zoals mr. Anker al eerder heeft gezegd “het waren geen padvinders”. Het is een moeilijke zaak, en bovenal ontzettend moeilijk voor te stellen voor (hopelijk) het merendeel van de mensen. Rob, je zal wel weinig zin hebben gehad in je avondeten aan het eind van deze middagen.

 12. Mieke is nonner dan Jacob,
  Wat een non zeg, om me twee keer smerige dingen toe te wensen, terwijl ik over snel weg en snelwegen mijmer en in gedachten ben over mooi wit sneeuw. Onschuld. Braakt die non de meest verschrikkelijke dingen uit.
  Zit ze opgedsloten in een kerker? In een ander klooster als ik? Soms?

 13. Het requisitoir vind ik persoonlijk een stuk bevredigender en beter toegelicht dan het vonnis van de Rechtbank. Ik hoop dat het Hof dit zo overneemt.
  Het is inderdaad een schokkende bizarre zaak. Maar ik durf er gif op in te nemen dat dit zo veel vaker gebeurt. Deze verdachten zijn gewoon erg onvoorzichtig en dom te werk gegaan. Maar zelfs dan noch is het in casu enkel naar voren gekomen omdat er zoveel slachtoffers uit het zelfde geografe gebied waren. Hadden ze het met buitenlanse touristen aangelegd dan had geen mens dit ooit ontdekt of kunnen bewijzen of wat dan ook. Soortgelijke verghalen deden al zo veel jaren de ronde in Homo circuit. Je hebt een date raakt out, wordt wakker en een poosje later blijk je opeens besmet. Dat verhaal was al zo bekend, maar nu blijkt hoe waar dat gerucht was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s