Jolanda Meijer

NIEUWS

7_jolanda

Er is een man aangehouden in de vermissingszaak van Jolanda Meijer. De verdachte zegt te weten waar het lichaam van de in 1998 verdwenen straatprostituee ligt begraven. De politie probeert aan de hand van de verklaringen van de verdachte de locatie zo concreet mogelijk te maken om daarna te gaan graven.

UPDATE – 23 juni 2009 – concreet
De politie heeft inmiddels de locatie waar Jolanda volgens de verdachte zou moeten liggen, concreet. Daar zou nu volop worden gezocht. Justitie wil alleen kwijt dat het om een plek gaat in de provincie Groningen.
De verdachte wordt nog steeds verhoord. Niet alleen over de plek, maar ook over zijn mogelijke betrokkenheid bij de vermissing.

UPDATE – 24 juni 2009 – vrije voeten

De 37-jarige man die twee weken geleden als verdachte is aangehouden in verband met de vermissing van Jolanda Meijer, is woensdagmiddag vrijgelaten. Dat meldt het openbaar ministerie.
In samenwerking met specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut is een gebied van 17 bij 17 meter afgezocht nabij Mensingeweer. Er zijn resten gevonden van een bos bloemen. De politie probeert de herkomst van de bloemen te achterhalen. Sporen die wijzen in de richting van Jolanda, zijn niet aangetroffen.
Volgens justitie is er geen aanleiding meer de man langer vast te houden. Hij ontkent ook zijn betrokkenheid. De man wed aangehouden na een tip dat hij zou beschikken over foto’s van de plek waar Jolanda begraven zou liggen. Bij een inval in zijn woning zijn wel foto’s aangetroffen, maar meer ook niet.

meer over jolanda meijer (dossier)

7 gedachtes over “Jolanda Meijer

 1. Hoi Rob,

  Zou er nu dan eindelijk een eind aan komen?.Helaas hebben we elkaar nooit meer gesproken na de mailwisseling!.
  Het wordt nu wel erg spannend!
  Ik hoop dat je binnen afzienbare tijd eindelijk het dossier kan sluiten en dat de familie de draad weer kan oppakken.

  Ben trouwens erg nieuwsgierig wie er opgepakt is, maar dat lekt gauw genoeg uit leert de ervaring….., Heb je boek inmiddels gelezen, erg boeiend.
  Wat mij betreft hoef je dit bericht niet op je website te plaatsen hoor.
  Laat nog even van je horen!

  Groetjes van Yvon de Waal ( Jolanda’s nichtje )

 2. Hallo Rob Zijlstra,

  Ik weet niet of mijn naam je nog iets zegt maar je bent bij mij geweest om over Jolanda te praten, ze was een vriendin van mij (lang geleden) Ik hoop dat er eindelijk een einde komt aan deze zaak, vooral voor haar moeder en zussen en natuurlijk de rest van de familie.
  Ik denk nog vaak aan haar en het zou mooi zijn als ze gevonden wordt.
  Ik hou je site in de gaten want je zal het vast publiceren.

  Groetjes van Saskia van Teijlingen

 3. Pingback: CRIME GRONINGEN « de PERSKAMER

 4. Ik wou dat Jolanda maar gevonden werd dan was ik een keer van die mediacircus al en kan ik gewoon anoniem verder met me eigen leven, ben inmiddels groningen al uitgevlucht of zet gewoon Jolanda Meijer boven een krante artikel i.p.v. “DE AAN HEROÏNE VERSLAAFDE STRAATPROSTITUEE JOLANDA MEIJER” elk jaar komt er wel weer een stuk in de krant wat denk je dat dat met mijn leven heeft gedaan, ben zelfs al eens als verdachte gehoord. Hoop dat ze ergens op de bahama’s achter een vette borrel zit ver weg van de grote zoektocht naar haar .Mij hoeven jullie nooit te gaan zoeken zou ik mijn kinderen niet eens aan willen doen zoveel mediaspectakel.
  Monique Meijer ( de zus van jolanda)

 5. Lijkt me erg vervelend voor familieleden steeds weer geconfronteerd te worden dat je zus verdwenen is en dit en dat was. Feitelijk geeft het wel aan in wat voor soort kringen de verdwenen persoon zich ophield en dat kan eventueel iets opleveren. Ik ben een voorstander anoniem een onderzoek te doen, achter de schermen, in alle rust zodat een cold case zaak eventueel tot sporen kan leiden.
  Er zijn altijd mensen die persgeil zijn en de pers opzoeken. Dit tot frustratie van familie leden. Ik heb me altijd al willen bezighouden met de verdwijning van Jolanda Meijer, maar is nooit van gekomen. Ik wens de familie veel sterkte.

 6. Pingback: woensdag 7 april « OVER CRIMINALITEIT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s