Reinier S. en Gonda Drent 2

UPDATE

Het hof in Leeuwarden heeft de behandeling van de strafzaak rond de moord op Gonda Drent aan het einde van de middag onverwacht aangehouden.  Op last van het hof  wordt verdachte Reinier S. onderzocht in het Pieter Baancentrum.  Daarnaast moet eveneens op last van het hof nader onderzoek worden gedaan naar de betrokkenheid van andere mannen bij de dood van Gonda.  Het proces is hierdoor zeker een half jaar vertraagd.

later vanavond meer hierover

update – later vanvond niet meer hier over – het is even op – het nog te schrijven verhaal zit wel in het hoofd, maar wil er nu niet uit.  kwestie van even te veel – meer en beter in de loop van woensdag –

Een gedachte over “Reinier S. en Gonda Drent 2

  1. Ik denk een verstandige zet van het hof. Het hele onderzoek is veel te veel gefocust op één scenario, één verdachte. Net als in het begin in de moordzaak Anne de Ruyter de wildt waarin de glazenwasser Johnny M uit Leek ook in de media ook in het televisieprogramma van Peter R de Vries ook door het rechercheteam werd aangeduid als de dader. Velen zijn blijkbaar deze zaak vergeten. Cruciaal de kluis en het geld. De Groninger recherche heeft niet zo’n goede naam als het gaat om onderzoeken breed en onbevangen te kunnen voeren. Kritische mensen zijn allang de laan uit gestuurd vertrokken of willen niks meer te maken hebben met de Groninger recherche. Daar speelt de media, die uit de hand eten van de Groninger politievoorlichting, tevens een aardige rol in. In alle aannames zowel van politie als Justitie in persconferenties vooraf of net na aanhouding van verdachten, blijkt soms maar heel weinig waar te zijn. Het hof heeft naar mijn mening een juiste beslissing genomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s