beledigen

UPDATE

UITSPRAAK HOGE RAAD:

Groninger  studente had niet mogen beledigen

zie:
dagblad van het noorden
woordenstroom

het arrest van de Hoge Raad

5 gedachtes over “beledigen

 1. Een groepsgevoel tegen een individu. Een politiegroep nog wel. Lieverd had beter tegen mij tekeer kunnen gaan.. Dan was er niks gebeurd. Een knuffel misschien?
  Tegenover hun: een knuppel.
  Zijn ze bij de politie mietjes, die hun beklag doen, bij het minste of geringste onbehag?
  Er staat vast wel in de wet, dat ik incasseringsvermogen moet hebben. Politie hoeft dat niet te hebben?

 2. @Rob, Jacob
  Er staat niets in de wet over incasseringsvermogen. De Hoge Raad geeft aan dat de stelling van het Hof dat “van politieagenten een zeker incasseringsvermogen ten aanzien van dergelijke opmerkingen mag worden verwacht”, geen steun vindt in het RECHT (dus niet: de wet) (vgl. HR 19 december 2000, LJN AA9745, NJ 2001, 101).

 3. @ Jacob

  Heb een nichtje bij de politie. Nu nog straatblauw. Wil over twee jaar naar Uruzgan. Hoorde onlangs, wat zij zich bij nacht en ontij moet laten welgevallen (rothoer, etc). Ik vind dat onbestaanbaar.
  Meestal zijn zulke reacties afkomstig van mensen, die je ter plekke in elkaar slaan, als jij zoiets tegen hen zegt. Over incasseringsvermogen gesproken.
  Incasseringsvermogen, dat is je gemak houden als iemand humeurig tegen je doet, of per ongeluk even uitvalt. En het is iets anders dan negeren dat je verrot wordt gescholden.

  En die knuffel, Jacob, heeft die niet alles te maken een mankement? Wedden, dat je het niet in je hoofd zou halen, om je aan de boezem van een net zo scheldende bootwerker te vleien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s