TBS-liefde (3) – uitspraak

NIEUWS

Voorwaardelijke celstraf voor therapeute Van Mesdagkliniek

IMG_1951

Het gerechtshof in Leeuwarden heeft de 35-jarige ex-medewerkster van de Van Mesdagkliniek veroordeeld tot drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf wegens ontucht. Er was een onvoorwaardelijke werkstraf van 150 uur geëist.

De vrouw had begin 2006 een kortstondige seksuele relatie met een tbs’er die op de afdeling zat waar zij als sociotherapeut werkte. De twee waren verliefd op elkaar geworden. Ruim een half jaar nadat de relatie was beëindigd, klapte de tbs-patiënt uit de school en deed aangifte.

Het hof acht ontucht bewezen. In maart dit jaar werd de vrouw nog door de rechtbank in Groningen vrijgesproken. Volgens de rechtbank was er geen sprake van een strafbaar feit omdat de relatie gelijkwaardig zou zijn. Justitie stelde hoger beroep in.

De tbs’er claimde 3500 euro van de vrouw als voorschot op geleden schade. Het hof heeft dit afgewezen.

HET ARREST

Artikel 249,  Wetboek van Strafrecht

Het verslag van de zitting van twee weken geleden
Het verslag van de zitting bij de rechtbank (maart 2009)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: