NIEUWS

Het openbaar ministerie heeft aan het begin van de middag 15 jaar gevangenisstraf geeist tegen Reinier S. (44) wegens doodslag. Volgens justitie staat vast dat S. in december 1996 in Hoogezand zijn partner Gonda Drent heeft vermoord en later brand heeft gesticht om sporen te wissen.

S. ontkende tijdens het proces in hoger beroep schuldig te zijn. Hij wees naar anderen.

Vanmiddag krijgen de advocaten van S. het woord. Zij hebben een tegenonderzoek laten uitvoeren waaruit moet bijken dat Reinier S. Gonda niet kan hebben vermoord. Justitie noemde dit tegenonderzoek vanochtend onzinning, eenzijdig en een aaneenschakeling van losse flodders.

De rechtbank in Groningen veroordeelde S. vorig jaar tot 12 jaar cel. Ook toen luidde de eis 15 jaar.

>> zie ook:
het verslag van het proces van vandaag (3 december 2009)