Vlinders op de buik

Het openbaar ministerie Groningen eiste donderdagmiddag een opmerkelijke straf: een beroepsverbod.
Een 36-jarige man uit Leek die een tatoeageshop heeft in de binnenstad van Groningen wordt verdacht van aanranding van vier jonge vrouwen.
Dat zou zijn gebeurd tijdens het zetten van tatoeages.
Met de rechterhand de naald, met de linker de ontuchtige handelingen.

De jonge vrouwen hebben nu nare vlinders op de buik.

Twee jaar lang mag de man, zo zou het openbaar ministerie het graag zien, zijn beroep niet uitoefenen. Naast dit verbod, werd acht maanden celstraf geëist.

De verdachte tatoeage-man had al eerder moeten verschijnen in zittingszaal 14.
Hij verscheen toen niet.
Omdat de rechters hem wel in de ogen wilden kijken, werd een bevel tot medebrengen uitgevaardigd.
Dan moet je komen.

Donderdagochtend belde de parketpolitie in alle vroegte aan bij de Leekster woning van de man. Om hem te lichten.
Niet thuis.
Toen ging de politie naar zijn shop in de Steentilstraat in Groningen.
Daar was hij ook niet.
Hij kwam even later ook niet opdagen.
Op de deur, zei de officier van justitie, hing een klein briefje: korte vakantie.

Donderdagmiddag voelde de rechtbank er niets voor om de strafzaak nog een keer uit te stellen. En dus mochten de slachtoffers hun slachtofferverhaal doen en de officier een strafeis formuleren.

Het waren geen fijne verhalen van de slachtoffers.
Ze vertelden dat ze bang waren geweest, vreselijk bang.
En machteloos.

De een had een tatoeage laten zetten die voor haar iets waardevols symboliseerde.
Nu roept de beeltenis iedere keer weer nare dingen op.
Getekend voor het leven.
Een ander heeft de tattoo proberen aan te passen, zodat die anders lijkt.
Een derde wil de beeltenis laten verwijderen.
Samen eisen ze 1850 euro schadevergoeding.

De advocaat van de afwezige tatoeageman zei tegen de rechters dat cliënt ontkent.
Dat hij de jonge vrouwen niet onzedig heeft betast.
Dat als hij zijn hand ergens neerzette, dat dat dan functioneel was.

De tatoeageman denkt, zei de advocaat, dat de moordende concurrentie de vrouwen tegen hem heeft opgezet.
Dat het een complot is.
De officier van justitie noemde dat ‘volstrekt ongeloofwaardig’.

Hij zei dat de tatoeageman, al twaalf jaar in het vak, heeft aangetoond dat hij ongeschikt is als tatoeëerder.
En dat het tattooverbod hem zwaar zal treffen, hem brodeloos zal maken.
Dat dat de bedoeling ook is.

Na de strafzaak ben ik er voor alle zekerheid even naar toe gelopen.
Ik stelde vast: de zaak is gewoon open.
Dat stond ook op de deur: open.
Binnen zag ik een jonge vrouw.

Dacht: wel een beetje raar.

Rob Zijlstra

>> ontzetting uit beroep (artikel 28)

UPDATE – 25 maart 2010 – uitspraak
Een twee jaar durend verbod om tatoeages te plaatsen is een te zware straf, stelt de rechtbank.
Volgens de rechtbank staat een ‘werkverbod’ niet in verhouding tot de gepleegde misdrijven, ook omdat de man een lening heeft afgesloten om zijn tatoeageshop te kunnen openen. Verder speelt mee dat de rechtszaak van twee weken geleden heeft geleid tot publiciteit waar de verdachte mogelijk schade van heeft ondervonden.
Het vonnis luidt een gevangenisstraf van 12 maanden waarvan 4 maanden voorwaardelijk. Aan drie van de vier slachtoffers moet de man een schadevergoeding betalen van in totaal bijna 2000 euro.

HET VONNIS

 

 

Man is in april 2019 opnieuw veroordeeld, voor opnieuw zedenmisdrijven en heeft nu een beroepsverbod van 5 jaar gekregen [klik voor berichtgeving door de rechtbank zelf]

39 gedachtes over “Vlinders op de buik

 1. Las het net in de recties op dvhn site en ik moet zeggen het bevreemd mij ook een beetje. Normaal is het niet al te gemakkelijk om in een rechtbankverslag te achterhalen wie het zou zijn. Maar in deze zaak met vermelding van tattoozaak in de steenstilstraat is het wel heel erg gemakkelijk. Of is het nu ineens anders? Ik vind het in dit geval wel goed uitkomen daar niet van,nu weet je in ieder geval waar je niet moet zijn. Maar vreemd is het wel.

 2. Wat gaf die advocaat als reden voor de afwezigheid van zijn cliënt, immers er lag een bevel.
  Staat daar trouwens ook een sanctie mogelijkheid op,heb echt geen idee. (Ongeoorloofd niet verschijnen??)

 3. @Rob
  Is er voor een burger een begaanbare weg om inzage te krijgen in de zaken die op de rechtbankrol staan bij een arrondissement of gerechtshof bij hem in de buurt?

 4. @Rob
  Martin heeft wel gelijk. Normaal ben jij altijd behoorlijk zorgvuldig als het gaat om de privacy van de verdachte. Waarom in dit geval niet?

 5. @Martin, Herman,

  De privacy van een verdachte dient te worden beschermd, ook al staat iemand in het openbaar terecht. Dat is het uitgangspunt. Maar soms kan dat niet. In dit geval speelt het beroep van de verdachte een zeer relevantie rol. Een beroep ook dat niet heel veel mensen uitoefenen. Zou ik slechts melden dat een tatoeëerder uit Groningen verdachte is, dan zouden vijf, zes, hooguit tien mensen hiervoor in aanmerking komen. En zij zouden daar ook op kunnen worden aangesproken. Dat zou niet zorgvuldig zijn. Kortom, in dit geval kon het niet anders dan feiten te vermelden die eenvoudig te herleiden zijn tot de persoon van de verdachte.
  Hetzelfde speelde in een ander recent verhaal waar een voormalig rector van een grote scholengemeenschap in Noord-Groningen als verdachte terecht stond.

  @jgmopdenkamp
  Nee, nee.

  rob zijlstra

  • Och ja, soms wijst de praktijk anders uit. Dan kennen burgers hun rechten, vragen hun informatie op, en doen straks op hun eigen site verslag vanuit zittingzaal 1.61 vanuit het gerechtshof in Amsterdam. (Inzake bedreiging van minister Ballin)

 6. Een interressant postulaat deze keer als verslag.
  Iedereen wil graag anomiem blijven als verdachte en ze zeggen wel eens ronduit: ik wou dat ik het kon terugdraaien, dat ik het nooit gedaan had, dat ik hier niet was. En omdat hun vakgebied meestal verstrooid, geheel afwezig of anderszins niets om het lijf heeft is blijven ze van verdere publiciteit bespaart of ontnomen zodat slechts de spaarzaam uitgeoefende rollen aanspraak kunnen en mogen maken op een voorkeursbehandeling van in het nieuws zitten zoals tatoeage-dienstbaren, raadsleden, priesters, tv-persoonlijkheden en andere sterren.

 7. De Bouvrie. Deze zaak is misschien interessant voor meer achtergrond op het wereldwijde web door de slachtoffers eens uitvoerig aan het woord te laten te confronteren met de uitlatingen werkwijze van de verdachte. Dat zou het verhaal een hoor en wederhoor geven. De eerst korte zin ondersteund jou visie soms is het heel makkelijk herleidbaar onoverkomelijk. Alleen jou nieuwsgierigheid bevreemde mij dat je de moeite nam sigaretje in de mondhoek slenterend door de binnenstad naar plaats delict ” waar de journalist zijn schouw begon ‘ turend naar het bordje open op de deur’. In gedachte slenterde de rechtbankjournalist terug naar de rechtbank. Falende parketpolitie ook geen echte speurders, maar goed er zit meer in dit verhaal. Extra servies van de tatoeëerder, gebruikelijk daar je hand te moeten leggen op te kunnen werken, slechte voorlichting vooraf, diepgang dus. Niet te diep natuurlijk. Leuk verhaal.

 8. Pingback: Trial by media? « Rechtbankverslaggever

 9. De uitspraak dat een beroepsverbod niet in verhouding tot de gepleegde misdrijven staat bevreemd me een beetje. Als deze man iets bewezen heeft is het dat hij kennelijk niet in staat is op een verantwoorde manier het beroep van tatoeëerder uit te oefenen.

 10. Heej hoi,

  ik wil hierbij reageren. Een vriendin had ooit een relatie met deze gozer. Ook haar heeft hij helemaal kapot gemaakt. Hij had haar dronken gevoert en verkracht. Ze kon geen kant meer op en werd wakker toen hij boven haar aan het roken was en zij opeens in zijn huis was.
  Hij zat gewoon gitaar te spelen, en deed alsof er niets aan de hand was. Hij had ook geen enig idee dat hij wat fouts had gedaan.
  Dat gebeurde ook in 2007. Hij noemde haar altijd schat enzo en dacht ze er niet meer aan. Tot hij openbaarde dat hij ook nog kinderen had terwijl hij dat niet eens eerder verteld had en dus me vriendin opeens als stiefmoeder werd gebombadeerd. Zijn dochter wou nooit me vriendin zien omdat zij vond dat hij bij haar moeder hoorde en dat ze ooit weer samen kwamen.
  Hij verkracht meiden zonder condoom en spreid zo allerlei geslachtziektes rond. Mijn vriendin heeft dus ook verschillende malen bij een huisarts moeten lopen door hem.
  Ook prent hij bij mensen in dat hij dingen niet fout doet maar dat zij dus fouten maken. Ook heeft hij een vriend Leon van H. genaamd die in alles voor hem opkomt en hem in alles steunt.

  Hij raakte me vriendin al aan sinds de tijd toen ze elkaar net ontmoette ze hadden elkaar via via en hij bleef maar haar bellen om haar nog een keer te ontmoeten. Uiteindelijk stemde ze toe waar ze daarna in een hel belande. Hij speelde de hele dag spelletjes, werkte niet en vond ook als me vriendin uit het werk kwam ook nog dat ze moest gaan koken.
  Eerder was het een aardige jongen die leuk voor iedereen was en voor me vriendin kookte en haar verwende na 2 maanden veranderde hij opeens, en omdat me vriendin tijdelijk geen geld had omdat hij ver van het centrum woonde kreeg ze dingen te horen van “ik ben je vader niet”en “ik ga je niet onderhouden hoor als je dat denkt”.

  Mijn vriendin was hier toen al erg van in shock. De klapper heeft hij gemaakt toen me vriendin haar Ov niet bij zich had en hij een dagje ging werken en hij haar helemaal 10 km liet lopen omdat ze niet in zijn huis kon blijven want de mensen waarvan hij het huis huurde mocht haar niet veel zien.
  Toen me vriendin een tijdje in haar eigen huis zat kwam meneer heel aardig doen en is ze weer meegegaan. Erg dom van haar maar ze hield op dat moment van hem.

  Op een dag liet hij me vriendin komen, en begon hij dat die mensen waarvan hij het huis huurde haar hadden gezien en dat ze niet welkom was. In werkelijkheid moest hij 50 euro meer betalen omdat me vriendin daar ook douchte en met hem kookte. Dus hij ging ook allerlei leugens verzinnen en toen me vriendin verhaal wou halen heeft hij haar ook in het gezicht geslagen en de meneer van wie ze het huis huurde zag het gebeuren en liep gewoon naar binnen.
  Me vriendin wou wegvluchten maar hij bracht met een smoesje van ach het val allemaal wel mee en het is maar een beetje bloed en kom maar ff schoonmaken voordat je naar huis gaat, een gijzeling in werking.
  Toen me vriendin haar gezicht schoonmaakte sloot hij snel de deur en bleef voor de deur staan, me vriendin probeerde via de bovenraam te springen maar ook daar hield hij haar tegen.

  Alles op alles heeft dit weken geduurt en toen gingen ze naar de zekere leon van H. toe. En daar kreeg me vriendin ook weer een pak slaag zonder enkele reden. Het was midden in de winter en ze is met een onderbroek en jas weggerend en heeft de eerste trein gepakt die ze kon zien en heeft haar spullen uit zijn huis gehaald.

  Vanaf toen is ze gaan leven en bleef hij haar stalken wel 25 dagen lang. Hij voelde zich veraden bij zijn vrienden, wou gewoon tv komen kijken. Deed eerst aardig om me vriendin weer mee te lokken maar die trapte daar niet in. En liet hem steeds weggaan. Toen kwam hij met eten aan en had hij lief voor haar gekookt maar hij zei dat ze wel alles moest eten want het was zonde om weg te gooien en daar zag me vriendin hem weer hoe hij was.

  Uiteindelijk kwam hij elke dag langs met een smoes om weer te rijden op zijn motor en of hij haar ergens moest brengen, had hij weer een dagje gewerkt kwam hij weer langs opeens met zijn vieze kleding.
  En een paar dagen voordat hij nooit meer kwam, toen was me vriendin haar mp3 speler aan het doen en ze zei ja ik ga wel mee naar je huis. Maar toen was ze bezig en hij bleef maar raar om haar heen staan en raar doen. En toen begon hij van ja ik heb niets gegeten de hele dag het eten staat op het vuur en je komt nu mee. Waardoor me vriendin hem uit haar huis joeg en snel de deur sloot. Omdat hij aggresief werd.

  Toen kwam hij heel aardig terug en kwam hij lief voor me vriendin doen deed het meisje weer de deur open. En toen was alles goed. hij was superverliefd zei hij. en dat hij haar niet kwijt wou en alles. Tot hij begon van ja ik heb bij mij een gasstel en ik kan bij mijn huis lekker koken.
  Maar mijn vriendin was slimmer hij klaagde steeds over een gasstel om haar weer mee te lokken en heeft ze de volgende dag een gasstel laten plaatsen. Toen die man binnen kwam om het te bevestigen viel opnieuw de masker van F.A. eraf en werd hij aggresief en wild en was hij woedend.
  Me vriendin zei waarom doe je dan zo moeilijk joh, er is toch een gasstel nu dat wou je toch.
  Maar in werkelijkheid wou hij haar gewoon weer naar zijn huis meelokken. En was hij gefrusteert omdat ze een stap voor was geweest.

  Uiteindelijk is hij helemaal doorgedraaid, begon me vriendin voor gek uit te maken, zei dat hij met me vriendin wou praten. Dus me vriendin wou hem eruit jagen en hij bleef maar helemaal gek doen en me vriendin uitschelden met dingen gooien en verbaal geweld gebruiken.
  Me vriendin moest maar niet denken dat ze nu vaker bij haar huis zouden gaan.

  Uiteindelijk is er politie gebeld,
  is hij nog buiten gaan lachen van laat ze mij maar pakken en al die dingen. En was hij snel weg toen politie kwam.
  Sindsdien keek hij nog vuil naar me vriendin als ze op het centraal station stond.

 11. hoi
  ik ben ook een met f a geweest en alles wat over dat meisje haar vriendin gaat kan ik wel in komen en ik herken ook enkele dingen over hem uit haar verhaal
  hij wou mij ook tegen houden toen ik weg wou naar mn ouders hij probeerde mij te manipuleeren en bleef maar op me in praten maar door de hele rechtzaak gebeuren en door zijn verhalen kon ik hem gemakkelijk door zien en heb ik tegen hem gezegt ik blijf vanaaf nog 1 nachtje want mn pa komt me morgen halen en zondags kwam me vader mij halen en toen was ik ook nie meer bang want mn pa was er kheb egt alle kleren en spulletjes van mn hondje megenomen en toen hij f a wil je bij me weg of zo kheb gezegt van jah ik kan nie met zo iemand als jij omgaan of verder leren kennnen en mn pa stond toen bij te trap te luisteren om de boel in de gaten te houden en daar was ik blij om kheb een paar dagen later op msn tegen hem gezegt jij ziet me nooit meer en kwil niks meer met je te maken hebben de volgende dag beweerde hij dat hij dat nie gelezen hadop msn naja dagt ik als je online bent op msn kun je alles lezen……..duz jah kort om ik geloof nu de tegen partij van f a

 12. @ manda,

  er is nu ook een meisje waar me vriendin ooit mee bevriend was. Een achterbuurmeisje van hem. Zij beweert dat me vriendin dit allemaal liegt en hij vertelt haar allemaal leugens om haar te manipuleren.
  Zo zou me vriendin hem bedreigt hebben met een mes of vreemd zijn gegaan.
  Maar me vriendin heeft zelfs als beveiliger daarna nog gewerkt, in een uniform. Dus als ze echt zo een gevaar was die met messen stond te zwaaien dan zou het wel ff anders zijn denk ik toch.
  Daarnaast is het betreffende nieuwe meisje, Ronja M. genaamt, gelijk gaan vragen aan me vriendin wat ze tegen hem heeft. Me vriendin die toen aangifte had gedaan, zei van dat ze er liever niet over wou praten omdat er een soort van afspraak was gemaakt dat ze elkaar met rust zouden laten.
  En gelijk kwam die Ronja M. het is zo een goede gozer, en ik weet wat je hebt gedaan tegen me vriendin.
  En me vriendin brak gelijk met haar, wou niets meer ook met haar te maken hebben.
  Mijn vriendin is zwaar getraumatiseerd en juist blij dat ze van hem af is. En breekt alle banden die naar hem leiden.
  Zo bang is ze nog, ze heeft zelf nu hulp aangeboden gekregen omdat ze ook alles moest vertellen.
  Zij was degene die naar de politie durfde te stappen en hij probeerde haar ook in alles te stoppen en te manipuleren dat ze niet ging.
  Hij doet ook altijd zielig over zijn neefje en nichtje die omgekomen zijn bij zijn zus en dat hij de goede oom was. In werkelijkheid ging hij dus om met die vriend van die zus, hij loog in het begin zo tegen me vriendin maar die is daar toen ook achter gekomen.
  Zelf ging hij vreemd via msn. Hij wou een jong irakees meisje hebben, en me vriendin vond allemaal logs getypt tegen haar in zijn computer die hij natuurlijk snel wegwerkte.
  Hij wou haar zelfs weer ontmoeten.
  En dan de boel staan omdraaien, het is een gruwelijke monster ook wat hij met jou heeft gedaan is niet leuk geweest.
  Sterkte

 13. Oja die Ronja M. gelooft niet eens dat hij wat gedaan heeft, hij heeft in haar hoofd ingepraat dat de kranten weleens vaker dingen schrijven, en dat wat er op internet staat allemaal nep is.
  Kijk me vriendin zei ook tegen haar waarom werkt hij dan niet? zei ze er is geen vraag naar tatoos. Toen zei me vriendin wel erg toevallig he, als hij 2 jaar beroepsontzegging heeft gehad.

  Maar ze moet er zelf achterkomen wat voor monster hij is. Hij is een gevaar voor de samenleving en zo maakt hij nog meer levens stuk.
  En nu hij werkloos is kan hij dus nog meer meiden zoeken.

  …Secret

 14. ‘Iemand is onschuldig tot het tegendeel bewezen is’

  maar wat is het tegendeel?
  het tegendeel is dat mensen aanklachten tegen hem hebben ingediend.
  afgezien van of hij ‘wel of niet het strafbare feiten heeft gepleegd’ vraag ik me af… ‘hoe houd deze man zich zo sterk?’
  het lijkt mij vreselijk om deze aanklachten in je broekzak te hebben en daarmee verder te leven.
  Bovendien is het in zijn ‘shop’ vrijwel altijd druk.
  en betreft ‘de jonge meisjes’ laten we reel wezen, meisjes van ’16’ zullen eerder een piercing zetten.. dan vrouwen van ’30’ is het dan nog steeds ‘vreemd’ dat er ‘jonge’ meisjes rondlopen?
  hoe erg kunnen we dit ‘verhaal’ aandikken, om het geloofwaardiger te maken? is dit niet precies wat mensen graag willen zien? sensatie, iemand ten onder zien gaan? Dagelijks worden kinderen vreselijk misbruikt, Daarvoor zijn wij allen blind, ze kunnen schreeuwen wat ze willen maar de mensheid houd de oren bedekt. Waarom zou… F.A zijn goed draaiende zaak laten mislukken door dit soort ‘handelingen’ uit te voeren… vraag ik me dan af?
  Bovendien, houd er iemand rekening mee… wat dit voor zijn leven betekend? elke dag met het gevoel leven, dat ‘hij’ wat vreselijks gedaan zou ‘moeten’ hebben? En dat ook nog eens uitgebreid op internet kunnen ‘nalezen’?

  in plaats van verhalen groter te maken, dan ze ‘misschien’ in werkelijkheid zijn, begrijp me goed, ik trek geen conclusie en kies zeker geen partij. Maar zullen we de mensen die het ‘tegendeel’ ook daadwerkelijk kunnen ‘bewijzen’ hun verhaal laten doen op de plek waarvoor deze ook bestemd is. In plaats van sensationeel internet te bombarderen met hoe ‘slecht’ deze man zou moeten ‘zijn’.
  ‘laten we ons bezig houden met dingen die we op kunnen lossen, in plaats van ‘legaal ramptoerist te spelen’

  • @amber,

   jij denkt dus dat mensen dit liegen. Wij zijn mensen die elkaar niet eens kennen maar wel hetzelfde kunnen beschrijven van deze vent.

   Kom op dan zie je toch dat er al wat mis is met hem? Of heb je nog steeds zand in je ogen? Of heb je stiekem met hem.

   Dan zeg ik alvast van Pas maar op :/

   • Toch vreemd dat als deze man zo gevaarlijk is, er nog zoveel klanten komen en hij als persoon zeer gewaardeerd word.

    Waarvoor zou ik op moeten passen?

    • hij heeft geen klanten meer, mijn vriendin gaf hem al aan voor die dingen toen hij nog geneens een tatooshop had, maar hij kreeg het toch en opeens begon hij ook tegen me vriendin dat ze niet aan de toekomst wou werken enzo omdat ze geen bedrag wou betalen aan die tatooshop maar wel wou hij een jong meisje in de zaak hebben omdat hij pedofiel is.

     mijn vriendin is uiteindelijk naar de politie gestapt maar die hebben niets gedaan, en ze is nog een keer naar de politie gestapt na dit, en die politie zeiden ook tegen haar van, sorry we hebben gewoon niet goed bekeken, en nu heeft hij nog 4 slachtoffers gemaakt.

     me vriendin maakte het uit in maart, en in september stond hij al terecht dat hij meiden misbruikte. dus uiteindelijk dat hij zijn tatooshop kreeg is gewoon een grote blunder van justitie en politie. want toen me vriendin hem aangaf wisten ze ook precies over wie ze had.

 15. ook heeft F. gezegt dat me vriendin hem had neergestoken tegen Ronja M. en dat me vriendin is vreemdgegaan.

  Allemaal bullshit want me vriendin is een jaar daarop in de beveiliging gegaan heeft het afgerond en is nu bezig aan de politie academie. (vind het wel stug als ze iemand neersteekt,dat ze wel met wapens mag werken…??? en waar zou hij dan een litteken hebben want dat kon hij niet eens laten zien)

  deze kerel zit gewoon vol met onzin verhalen en hij noemde me vriendin een profiteur, best geniaal als meneer al zelf 8 jaar in de uitkering zit, en me vriendin juist nodig had om zijn wiet te vergoeden. dus nogmaals pas voor deze gek op. hij is behoorlijk ziek in zijn gestoorde kop

 16. Hallo Rob,

  Ik weet dat F.A. in hoger beroep is gegaan tegen het vonnis en dat diende op 5 december 2012 in het Gerechtshof te Leeuwarden. Ook daar is hij niet verschenen en de minachting voor zijn slachtoffers sprak ook hier weer boekdelen via de woorden van zijn advocaat. Deze man is totaal los van zijn gevoel en profileert zichzelf als slachtoffer. Bah.
  19 december 2012 zou de uitspraak zijn, maar kan er niets over vinden. Weet jij meer over het vonnis?

  Aan sommige anderen (of vriendinnen daarvan): Er lagen nu maar 4 aangiften van moedige dames… De politie kan niets doen, als je geen aangifte doet… dus misschien toch even gaan praten dan, als dat allemaal zo is gegaan? Het is een lange weg, maar ermee verder leven zonder op te komen voor jezelf??? Dan moet je dat ook vooral doen en verder niets meer zeggen.

  Oh ja, hij heeft dus al die tijd gewoon doorgewerkt hoor in de zaak in Groningen en nog steeds…

  • hallo mamma,

   tot mijn grote schrik zag ik F A ook gewoon werken.
   helaas heeft hij ook weer een nieuwe slachtoffer en misbruikt hij nog steeds jonge meisjes zo te zien.
   deze man zijn hele zaak moet gewoon weggenomen worden, dat is weer veiliger voor de maatschappij.

   ik vind het raar dat er niets word gedaan en deze man gewoon vrij rond kan lopen.

 17. Hallo Rob,
  Las twee berichten van jou op mijn mail over het volgen van jouw weblogs uit Zittingszaal 14, waarvan eentje voor het volgen van commentaar/updates over deze zaak (hier dus). Die heb ik bevestigd. Die andere niet.
  Wil je nog antwoord geven op mijn vraag alsjeblieft?

  • @Mama
   Ik ga het uitzoeken (mbt tot het vonnis / arrest 19 december).
   r.z..

   • Dank je wel Rob! Ik hoop spoedig iets te horen van je, want dit zaakje stinkt echt… en hopelijk kunnen we meer slachtoffers voorkomen door een duidelijker berichtgeving…

   • @.Rob: Heb het antwoord. In hoger beroep tot hetzelfde vonnis veroordeeld. 12 maanden gevangenisstraf, waarvan 4 maanden voorwaardelijk, betaling van de volledige geëiste schadevergoeding + smartegeld met terugwerkende kracht tot datum van voorval plus rente.
    Maar…. je raadt het al. Meneer is in cassatie gegaan, dus wordt vervolgd (over een paar jaar of zo!)

 18. tot me grote schrik liep ik laatst langs de zaak van F A (helaas kan ik niet de volledige naam van hem hier plaatsen omdat meneer ook nog privacy bescherming heeft), en zag ik hem lopen met een vriendin. dus meneer gaat lekker door met zijn leven en zijn slachtoffers zijn in de kou??
  hoer kan de rechtspraak toch nog zo falen, zo een man hoort toch gewoon achter de tralies thuis??

  Stanley

  • Los lopende gek hou je zusjes nichtjes tantes buurvrouwen uit de buurt van die mafkees .

 19. Free. Frederick abraham. Mij geestelijk verkracht bedreigd lastig gevallen mijn ouders lastig gevallen. Jongens betaald om mij te achter volgen. Mij zeggen dat hij elke camera om mij heen kan bedienen en mij nooit met rust laat. Hij wou met mij trouwen na dat ik daar een tijd werkte wou ik dat niet beland ik in de goot volgens hem. 7 meldingen gemaakt bij de politie en ze doen niets. Ook zegt hij vroeger zelf verkra is te zijn en daarbij de duivel zag. Hij nag zijn eigen 4 kunderen niet meer zien dat zegt al genoeg. Hij mag blijven werken omdat hij een lening heeft bij de staat.. verschrikkelijk die man heeft zo veel belastinf ontdoken zoveek goud om zijn nek pak het af betaal de lening en sluit hem vooorgoed op.

 20. Lekker makkelijk om anoniem iemand zwart te maken zonder bewijs. Jullie vrouwen moeten niet liegen en verhalen vertellen en degene die hem met naam en toenaam heeft genoemd durft zelf alleen anoniem te reageren. Wat ben jij toch dapper. Het is natuurlijk heel makkelijk om vreselijke en rare dingen te zeggen zoals (geestelijk) verkracht te zijn en iemand de grond in te stampen zonder dat er een weer woord gegeven kan worden. En het is natuurlijk heel makkelijk om als vrouw te zeggen verkracht of misbruikt te zijn aangezien jullie veel eerder geloofd worden dan als een man zegt dat het niet zo is. En veel vrouwen maken daar dus dan ook goed misbruik van enz enz enz. Als hij iets bij je heeft gedaan moet je aangifte doen en het bewijzen en anders niet iemand online zwart maken of kapot proberen te maken. Ik ben regelmatig in de zaak en zie dat hij met iedereen respectvol omgaat dus zowel met mannen als vrouwen ongeacht leeftijd.

  • ik denk dat je zelf Fre ben, aangezien meneer altijd op chats reageert om zich er uit te praten… kerel je bent nu wel doorzichtig bezig hoor

   • ja en hij is niet voor niets alleen in het weekend open.
    laat hem nog maar een tijdje vast zitten.
    zal hem goed doen.
    als het allemaal waar is wat ik heb gehoord laat ik niemand in mijn omgeving naar hem gaan.

 21. In de weekenden?
  Als Fre in zijn proefverlof weer verder kan gaan?
  Fre zat maanden vast …
  Ik heb mijn Tattoo volledig betaald en daar maar de helft voor gekregen.
  Fre onbereikbaar en blijkt vast te zitten.
  Hangt een brief op de deur met tijden in het weekend dat Fre er is.
  Ik heb hem nog niet getroffen.
  Daar zou Rob Zijlstra een stuk over moeten schrijven

 22. secret (dappere meid)

  Ik ben fre niet dat zou wel een lelijke actie zijn. Zoals gezegd ben ik 1 van zijn vele klanten en kan iedereen aanraden daar heen te gaan voor een mooie tattoo en goede sfeer .is bij andere in de stad wel anders. En zoals eerder gezegd doe aangifte als hij hij je iets heeft aangedaan en maak niet iemand zwart op internet en dan nog anoniem ook. Zou ook over jou kunnen zeggen dat je mensen expres met hiv besmet en daarvoor met veel mannen naar bed gaat, maar dat komt ook niet over en kan ik ook (online)niet bewijzen vandaar dat ik zeg dat iets heel makkelijk op internet te plaatsen is…. en het recht zn beloop moet laten. Gr marco

Reacties zijn gesloten.