De lastige dame

Over uitgaansgeweld wordt wel gezegd dat de partij die als eerste het politiebureau weet te bereiken om aangifte te doen, het slachtoffer is.
De andere partij is dan automatisch de verdachte partij die moet boeten.
In de praktijk, zeggen onderzoekers van onderzoeken, is het ook vaak zo dat een slachtoffer van uitgaansgeweld, niet zelden de agressor is.
Het slachtoffer begon.

Bij huiselijk geweld liggen de zaken nog complexer.
Het zijn vaak vrouwen die het slachtoffer zijn van geweld achter de voordeur.
Maar er zijn ook mannen die door hun vrouwen worden mishandeld.
In de statistieken zijn mannen als slachtoffer van huiselijk geweld in de minderheid.
Vanwege de schaamte.

Eduard (38) is een man die zich slachtoffer voelt.
Hij zit echter als verdachte in de rechtszaal.
Hij heeft zijn vriendin Rianne (35) met een mes in de buik gestoken.
Dankzij haar zoontje (11) dat 112 belde en medisch ingrijpen, leeft zij nog.

Tijdens de zitting kunnen de rechters niet worden betrapt op enige sympathie voor de verdachte.
Wanneer Eduard zegt dat hij het zich niet kan herinneren (wat hij bij herhaling zegt), zeggen de rechters ‘kom op, u bent een intelligente man. Het lijkt erop alsof u de dingen niet wilt herinneren’.

Het verhaal zoals zich dat tijdens het onderzoek ter terechtzitting ontvouwt, is geen fraai verhaal.

Op 1 april doet Eduard een poging zichzelf van het leven te beroven door veel te veel medicijnen te slikken.
Hij wordt met spoed opgenomen in het ziekenhuis.
Op 2 april is hij weer thuis en gooit een fruitschaal naar zijn partner.
Op 3 april gaan ze samen naar het ziekenhuis voor een gesprek dat niet leidt tot een opname.
Op 4 april wordt hij wel opgenomen, maar ’s avonds vertrekt hij, dan wel wordt hij weggestuurd omdat hij een brandmelder zou hebben vernield.
Dat is tegen de ziekenhuisregels.

Op 5 april, om 01.48 uur komt er bij de politie een 112-melding binnen.
Vijf minuten later zijn twee agenten ter plaatste.
Ze bellen aan.
Eduard doet de deur open.
Zegt: ‘Kom binnen. Ik heb haar neergestoken.’
In de hand heeft hij nog het mes.

In de kamer ligt Rianne.
Ze wordt met spoed naar het ziekenhuis gebracht met twee steekwonden en moet met nog meer spoed worden geopereerd.
De steekwond in de buik is levensbedreigend.

Eduard komt die avond – vanuit het ziekenhuis – thuis en krijgt te horen dat hij een loser is, een sukkel.
Zegt: ‘Zij begon te schelden.’
Hij belt zijn moeder en gaat op de bank liggen.
Zegt: ‘Daarna is er een zwarte plek.’

Het zoontje van Rianne ligt in bed, maar slaapt niet.
Hij hoort zijn stiefvader en zijn moeder weer eens bekvechten.
Hij hoort zijn moeder roepen.
Hij gaat kijken en ziet hoe zijn moeder, onder aan de trap, wordt geschopt en geslagen.
Ze komen zijn slaapkamer binnen.
Zoontje probeert 112 te bellen, maar hij pakt de telefoon uit zijn hand.
Het schoppen en slaan gaat door.

Ze gaan naar beneden.
Zoontje weet nog een telefoon te liggen en belt opnieuw 112.
Het is dan 1.48 uur.
Dan gaat ook hij naar beneden en ziet zijn moeder op de grond tegen de muur liggen.
Ze is gestoken in haar zij.
Hij gaat voor haar zitten, om haar te beschermen.

Eduard roept dat hij op de bank moet gaan zitten.
Zoontje doet dat, waarna Eduard op Rianne afloopt en haar met het mes in de buik steekt.
Zoontje tegen de politie: ‘En toen moest ik nog harder huilen.’

Om 01.53 uur bellen de agenten aan en doet Eduard de deur open.
‘Kom binnen.’

Rechters: ‘Is het zo gegaan?
Eduard: ‘Ik kan het mij niet herinneren. Ik was in een verwarde toestand.’
Rechters: ‘Bij de politie heeft u gezegd dat u klaar met haar was, dat u flauw van haar was, flauw van haar geouwehoer.’
Eduard: ‘Ik weet het niet.’
Rechters: ‘Tegen de politie zei u, ik weet gewoon nog alles, ik heb er nachtmerries van, ik zie steeds weer die beelden.’
Eduard: ‘Die woorden zijn mij in de mond gelegd.’
Rechters: ‘Is dit uw houding?’
Eduard: ‘Het is algemeen bekend dat ik heel vergeetachtig ben.’
Rechters: ‘Vergeten. Verward. Dat zijn gemakkelijke woorden in de rechtszaal. Doet u wel uw best om het te herinneren?
Eduard: ‘Geprobeerd, maar ik kom er niet achter.’

Een paar maanden eerder zou hij Rianne hebben mishandeld.
Zij wilde naar zijn kinderen en hij wilde haar tegenhouden.
Trok haar van de trap.
Zij viel.
Eduard: ‘Dat was niet opzettelijk. En ze was dronken.’

Gedragsdeskundigen hebben zich in Eduard verdiept en kwamen tot weinig vrolijk stemmende conclusies: aanpassingsstoornis, een zwakke innerlijke structuur, rigide, dominant, narcistisch, zelfingenomen, onvoldoende empathie en snel gekrenkt.
Kans op herhaling: erg groot.

Eduard is het er niet mee eens: ‘Het is hun conclusie. Ik weet van mezelf wat voor een persoon ik ben. Dat weet ik beter dan hen.’
Geeft toe: ‘Ik ben gevoelig voor overspannenheid, ik heb wel hulp nodig.’
Zijn conclusie: ‘Zij heeft mij gemaakt zoals ik nu ben.’

Zijn ex met wie hij 17 jaar een relatie had, schreef in een brief aan de rechtbank dat Eduard in al die jaren met haar samen nooit gewelddadig is geweest.’
En ook de ex van Rianne schreef een brief.
Hij schreef dat hij zich kan voorstellen hoe Eduard zich moet hebben gevoeld.
Dat zij (Rianne) ook hem kapot heeft gemaakt.
Dat zij tot het uiterste gaat.

De advocaat van Eduard zegt dat Rianne bekendstaat als een lastige en onvoorspelbare dame met een drankprobleem.
Dat zij met haar denigrerende gedrag bij hem het bloed onder de nagels vandaan haalde.

Rianne zit aan de tafel naast die van Eduard, voor in de rechtszaal.
Ze trilt, huilt en eist 8.000 euro schadevergoeding.

De officier van justitie kiest partij voor haar.
Er is, zegt ze, sprake van twee pogingen tot moord en een mishandeling.
Dat het leven een van de belangrijkste rechtsgoederen is dat de mens heeft.
Dat Eduard momenten heeft gehad van bezinning.
Dat de houding van Eduard in de rechtszaal in negatieve zin doorwerkt.
En dat het feit dat hij moeder Rianne met een mes in de buik stak, terwijl het zoontje er bij was, strafverzwarend moet werken.

Opgeteld: 6 jaar gevangenisstraf.

Rob Zijlstra

UPDATE – 4 augustus 2011 – uitspraak
Rechters komen tot een ander oordeel wat de strafmaat betreft: 48 maanden  waarvan 6 maand voorwaardelijk. Netto betekent dit dat de straf voor Eduard een half jaar korter is dan de eis. Dat hij de moeder neerstak in het bijzijn van het zoontje, wordt hem zwaar aangerekend.


77 gedachtes over “De lastige dame

 1. Je kunt ook gewoon bij elkaar weggaan als je elkaar niet leuk meer vind. Triest voor het ventje,hoeveel jaar heeft hij? waarschijnlijk levenslang!

  • mn ventje is door meerdere instanties gehoord en ….. Triest maar waar… Over de bewuste nacht is hij duidelijk…. Mama we zijn eindelijk van hem af…. Oja en anders had je ……. Niet ontmoet mama dus sorry mensen het gaat goed met ons…. Karma doet eindelijk zn werk… En lieve …… Dank je dat je er voor ons bent…

 2. Het is zeker voor alle partijen triest. En idd, ga weg als je elkaar niet meer leuk vind. Maar “Rianne” wilde niet weg. Ze maakte hem liever kapot!!
  Heeft ze meerdere malen tegen Eduard gezegd en ze heeft het voor elkaar gekregen! En wat haar zoon betrefd, hij heeft levenslang met zo’n moeder.
  Heeft genoeg mee gemaakt en niet alleen in de periode dat “Rianne” met Eduard ging.

 3. Als ik het verhaal zo lees krijg ik toch een gevoel van “die verdienen elkaar”. Het grootste slachtoffer lijkt mij het zoontje. Ik mag natuurlijk geen ongefundeerde conclusies trekken maar als in een relatie van 17 jaar een jongetje van 11 rondloopt dat je stiefzoon is duidt dat niet op een stabiele relatie. Ik ben niet jaloers op dat mannetje….

  • Eduard heeft 17 jaar een relatie gehad met een dame wat nu zijn ex is, Rianne zal dan daarna in zijn leven zijn gekomen. Rianne heeft ook een ex, mogelijk de vader van het zoontje waar nu over gesproken wordt. Eduard is nu 38 jaar, was nog een broekie toen hij die eerdere relatie kreeg.

 4. in de rechtzaak werd inderdaad veel herhaald richting eduard ,waardoor de ” tegenpartij” van rihanne nog meer geprikkeld werd, let wel met nadruk op nog meer geprikkeld het neigt naar stemmingmakkerij immers herhaling word in de volksmond tot ja ja zal wel vertaald ;ik vind dit ronduit schandelijk en wil hier tevens mee aangeven dat de rechter weinig empathie kent wat er in de buiten wereld rond gaat, zoals vaak een starre weinig groeiend rechtsysteem waar bekwaamheden meer zelfreflectie is dan contact met de buitenwereld , ook werden later enkele van de tegen partij eruit gestuurd hierdoor word stemmingmakerij op een nog hoger plan gestuurd, waarin de rechter verantwoordelijk is voor de gevolgen buiten ( zoals uit een auto gesleurd die door tegen partij worden uitgevoerd is ook de rechter hier mede verantwoordelijk ronduit schandelijk

  en de gevolgen zullen voelbaar zijn bij beide partijen eerste incident is al gebeurd nota bene voor de rechtszaal

  • verhalen overdrijven kan ook vertel dan ook waar het over ging
   je doet het toch anoniem kan je ook wel vertellen waar het over ging
   samenhorigheid bij ons is er gelukkig wel
   al ben ik er overalgemeen niet mee eens wat iedereen doet
   maar als het er op aan komt ben ik er wel voor mijn kids en kleinkids
   en het zijn allemaal geen lievertjes maar doen het wel zo dat iedereen
   weet wat ze doen vandaar ook dat mensen dat alleen maar mee krijgen
   en niet dat achterbakse gedoe van iedereen
   en als iedereen de steun krijgen wat nodig oprecht en niet voor de buitenwereld was dit nooit zo uit de hand gelopen
   sonja

  • Ik weet niet wat je gezien of gehoord hebt maar heb toch echt niet gezien dat iemand uit de auto is gesleurd????….Oke ik ben de persoon die uit de rechtzaal moet…owww en wat heb ik me misdragen NOT dus…Ik heb me ontzettend ingehouden,had ik me maar misdragen want dan moest ik er terecht uit!!…Maar goed ff terug komen op het geval van uit de auto sleuren…En ja ik was dus de persoon die de dader zijn zus aansprak,omdat zei spullen al maanden vasthoud en er zit goud bij van mijn vader die niet meer leeft,dus dat vind ik een beetje erg respectloos,ja en als zei dan het raampje dicht doet en weg rijdt terwijl ik nog niet eens uitgesproken was,ja dan trek ik die deur wel open…nou dat is ff een ander verhaal dan iemand die uit de auto is gesleurd…Vriendelijk groet Annie Bruning! (Ik heb een goed geweten en hoef niet anoniem te reageren)

 5. Een desatreuze relatie met vreselijke gevolgen voor Eduard, Rianne en het zoontje. Het hoeft niet altijd zo te zijn dat mensen met een “moeilijk karakter” het treffen met een evenzo moeilijke partner. Van een partner met veel geduld en die duidelijke grenzen stelt kan een moeilijk persoon veel leren. Blijft het wellicht wel latent aanwezig of in een mildere vorm. Het zijn overlevingsstrategieen, en als je niet je best hoeft te doen om emotioneel te overleven dan kan die lastige kant behoorlijk afzwakken…. en in stresssituaties weer keihard aan de oppervlakte komen. Rianne mogelijk in haar angst om afwijzing, het continue aantrekken en afstoten waardoor haar partner heftig gefrustreerd raakt. Eduard mogelijk in zijn angst om onzeker te zijn die hij overschreeuwt met een opgeblazen ego en om met dwang zijn omgeving te willen beheersen. Rianne en Eduard zullen elkaar de schuld blijven geven. Eduard is compleet door het lint gegaan. Het is hem ook te verwijten dat de aanwezigheid van het zoontje hem niet bij zijn positieven heeft gebracht. Dat heeft ook de krantenkoppen gehaald. Waarom de aanwezigheid van het jochie geen handrem is geweest in de agressiviteit van Eduard? Ik vermoed dat het in al die ruzies daarvoor ook geen keerpunt is geweest voor Rianne en Eduard. Er zijn heel wat mensen die geen rekening met de kinderen houden en schreeuwend, serviesgooiend, denigrerend, verwijtend vol in de strijd gaan waar de kinderen bij zijn. Er zijn er zelfs genoeg die de kinderen in het heetst van de strijd meetrekken en willen dat de kinderen zich uitspreken hoe fout de ander is. Je reinste kindermishandeling. Eduard zal boeten voor wat hij gedaan heeft. Toch is er een vraag die me bezig houdt. Als je de conclusie ziet van de gedragsdeskundigen (Eduard heeft blijkbaar mee willen werken) dan is hij een bijzonder egocentrische, weinig invoelende, lak aan alles, rigide man. Ik geloof niet dat je een (veel) zwaardere diagnose kan krijgen. En als dat zo is dan zou het niet verwonderlijk zijn als er in het strafregister een waslijst aan delicten op Eduard’s naam staat. En kan je ook stellen dat de kans op herhaling groot is. Maar als Eduard zich al die jaren heeft weten te redden in een lange relatie, hij een baan heeft, en er redelijke tot goede familiecontacten zijn en hij was Rianne niet tegen gekomen, was de diagnose dan hetzelfde geweest? In hoeverre kunnen de schaduwkanten de overhand krijgen als iemand in een langdurige stressvolle situatie verkeert? In hoeverre is dan die diagnose alleen in de context te zien van de relatie en het gebeuren? Wellicht een wankele vergelijking maar waartoe zouden wij in staat zijn in oorlogstijd? Wie van ons zou bij het verzet gaan en wie van ons zou kunnen doden? En natuurlijk…Eduard is geen oorlogsheld.

 6. anoniem wees niet zo bang en maak je zelf bekend , wees een echt man of vrouw , en jij weet meer , blijkbaar vind je het heel normaal dat er gestoken is , wat er ook gebeurt en een man slaat en steekt al helemaal geen vrouw , en over zijn 17 jarige relatie , geen klappen ? echt wel , waarom zijn ze anders bij elkaar weg dan ,

  • Beste Cees, het zal je misschien verbazen, maar soms gaan mensen uit elkaar, omdat de liefde voorbij is. Niet, omdat er klappen zijn gevallen…

 7. Ik zal het jullie allemaal even duidelijk maken. Eduard en rianne waren super gek met elkaar. Ze waren net een stel van 18 jaar. Ze waren echt een verliefd stel. En het is altijd goed gegaan. Eduard had altijd al losse handjes. En geloof me ik kan het weten !! Die vrouw waar hij 17 jaaar mee ging. Heeft rianne nooit gemogen en was waarschijnlijk jaloers. Want die heeft eduard voor een deel helemaal gek gemaakt met elke maand weer briefen van de advocaat voor meer geld terwijl eduard niks had. En dan schijnheilig op de rechtzaak zitten.. Pfff .. Ik zelf was heel goed met eduard. En sta er nog steeds verbaasd van dat dit is gebeurd. Want die 2 waren gek op elkaar !! Maar niet iedereen accepteerde dat. Zelfs de zus van eduard ook dat mens die zat te janken in de rechzaal en ondertussen eduard wijsmaken dat rianne was vreemdgegaan enzo. Natuurlijk zijn hun daar uitgekomen dat het niet waar was !! Zover gingen mensen omdat ze het waarschijnlijk niet accepteerden. En rianne houd van een borrel. En dan die ex van rianne met zn verklaring. Door hem is rianne zo veranderd !! En dan nog wel een verklaring afgeven terwijl die zn vrouw vroeger zelf sloeg en alles !! Pffff kan niet hoor.. Ik kan nog meer dingen gaan vertellen ( ik ben de dochter van rianne trouwens ). En dan kun je wel denken ik kom voor me moeder op. Maar ik heb alles meegemaakt ik was er alleen niet bij dat me moeder werd neergestoken. Wat ik wil duidelijk maken is . Dat ik het niet kan geloven en dat eduard en mijn moeder gewoon het perfecte stel waren en dat mensen hun AllEBEI probeerde gek te maken. Wat ze waarschijnlijk dus ook is gelukt !!! Maar hoe eduard voor de rechter zat vond ik heel erg.. Ik had gehoopt dat ie in tranen was gevallen en sorrie sorrie had gezegt. Maar t leek net alsof het hem niet boeide. En idd hadden ze beter eerder afstand moeten nemen. Daar waren wij ook meer bezig !! Wij waren al opzoek naar een ander huisje. Maar eduard zag dat uiteindelijk niet meer zitten en was bang me moeder kwijt te raken en wou zich zelf en mijn moeder van kant maken zodat ze samen konden blijven.

 8. Vind het flink dat je reageerd.
  Ik snap ook wel dat je het op neemt voor je moeder.
  Zo ook dat mensen het opnemen voor Eduard.
  Het is erg wat er is gebeurd voor iedereen.
  Wie goed doet, goed ontmoet. Sterkt !!

 9. anoniem

  Zoals ik het kan lezen en dingen die ik weet,kunnen ze beter die rianne opsluiten en de sleutel weggooien!!Ik denk dat zo n meid als haar,iedereen kapot kan maken met haar kronkel in haar hoofd,en ja sorry dat ik mss beledigend ben maar een zieke vrouw,geestelijk en ook nog eens aan de drank is een dodelijke combinatie die zelfs de meest rustige persoon helemaal kan laten doordraaien…..dus gerechtigheid is een lichte milde straf en niet zoiets belachelijks als 6 jr….

  • 6 Jaar is nog te mild!!…Als die gozer ooit weer vrij loopt,doet die hetzelfde weer…Lees het goed he,kans op herhaling is zeer groot!!…Ik heb een groot vermoeden of ik weet het haast zeker wie je bent…Eigenlijk moeten ze hetzelfde bij jou doen,kijken of je het dan nog gerechtigheid vind en of iemand dan ook een milde straf verdiend…die een jongetje van 11 bedreigd omdat hij zijn moeder wil helpen omdat die daar ligt dood te bloeden en gewoon moet toekijken hoe hij zijn moeder wil dood maken…Weet niet wat voor kronkel jij in je hoofd hebt hahah jij bent dus very ziek in je hoofd he

   • boost worden heeft geen zin,, hulp geven is misschien beter voor dit soort personen!

    en in 6 jaar tijd kun je behoorlijk veranderen als je maar de goeie hulp krijgt

 10. Wat een ordinaire anonieme scheldpartij hierboven. Het gaat niet om jullie, destijds hebben Rianne en Eduard voor elkaar gekozen. Daar gaat het om en in die relatie zijn dingen net goed verlopen. Steek je energie nu in hun toekomst. Een alleenstaande moeder met een vookeur voor foute mannen, die wel raad weet met bier en/of een borrel en een getraumatiseerd kind(eren) bij zich heeft staan kan een stevige ruggesteun gebruiken. En als Eduard in de gevangenis komt dan kan hij ook wel opbeurend bezoek gebruiken. Wat zovaak gebeurd is dat de mensen er om heen de mond vol hebben, opgaan in de strijd, maar geen oog hebben voor het leed en de problemen. Dan kan je je mening spuien bij Rianne en Eduard, maar met die verbittering daar help je ze niet mee. Wel met praktische zaken, Zorg dat ze de drank laat staan en dat ze genoeg energie heeft om haar zoontje te helpen die waarschijnlijk geplaagd wordt door nachtmerries en boze buien. Dat jochie heeft nu heel veel rust, troost en voorspelbaarheid nodig. En datzelfde geldt ook voor Eduard zijn kinderen.

 11. kwaad is geschied,,4 kinderen die de dupe zijn ,omdat 2 volwassenen niet met en zonder elkaar konden leven,,had dit voor komen kunnen worden,,,,vast wel,,als de families en vrienden die er direkt betrokken bij waren hadden ingegrepen,in plaats naar elkaar verwijten te maken,en nu lees ik nog dat er verwijten over en weer zijn,,,,,mensen kijk vooruit en denk aan die 4 kinderen die verder moeten,,en er niet bij gebaat zijn als ze steeds de woede en onmacht van de volwassenen moeten meemaken

 12. Zeer bijzondere titel,

  De uitspraak is vandaag en wat de uitspraak ook mag wezen, het zal er voor de kids niet beter op worden, eigenlijks voor niemand!
  Ook omdat de lastige dame zelf, nog 2 !! keer voor de rechtbank moet verschijnen vanwege het rijden onder invloed van alcohol en dus géén rijbewijs meer heeft dit is ingenomen door de politie, zal ze zelf ook nog regelmatig met haar ( drank, drugs en medicijn ) probleem geconfronteerd worden.
  Vanaf nu kan ze dat niet meer in de schoenen schuiven van een ander………
  Nu maar hopen dat ze het gezonde verstand heeft om niet met haar kinderen in een auto te stappen zonder rijbewijs en die dus onverzekerd is.
  Blijft een trieste zaak dit, jammer dat liefde blind maakt.

 13. hmm uitspraak 4 jaar,half jaar voorwaardelijk,met aftrek van voorarrest ,3 jaar 2derde daar van zitten ,dus over 2jaar vrij,en 5000 schade vergoeding voor Rianne,,,is niet goed over nagedacht,,zouden Eduard beter kunnen verplichten om dat geld te besteden aan het kind,,,want dat doet Rianne niet extra borrel haha,,

  • respectloos….. extra borrel heb ik niet nodig want ik ben vrij van alles en iedereen en met de kids gaat t ondanks alles erg goed….en als die 5000 euro is gestort gaat het zeker naar mijn kids voor hun toekomst en opleiding of hulp als dat nodig is en geloof me wie het laatst lacht……

 14. oke ik heb alles even laten bezinken omdat ik nog steeds t gevoel heb in een slechte b film te zitten maar de anonieme mensen zijn schijnheilig sorry t klopt dat ik echt niet de makkelijkste ben maar ik was er de afgelopen jaren in alles voor hem en heb hem als enige gesteund want zn ouders lieten m zitten en zn ex was alleen maar bezig extra geld te vangen wat er helaas echt niet was want hij werkte als zzper en dat was qua winters en crisses erg zwaar voor ons beideen zn zus wou eduard vorig jaar nog laten doodschieten dus beetje appart en wat mensen ook denken of roddelen ik was degene die zijn kids graag n dag langer bij ons wou hebben zodat we ook hun naar school maandags konden brengen wat ik meestal deed en toen eduard een gebroken pink had en niet mocht metselen was ik degene die met hem mee ging naar de bouw en was ik oppervrouw en was zn rechterhand ivm met niet mogen gebruiken van zn rechterhand en metselde ik met hem mee…. T klopt dat edu niet goed tegen stress kon en aangezien zn lieftallige ex al beslag op zn huis had gelegd ivm met allimentatie wat ook haar kids woonden om t weekend en zeggen dat ie bij haar nooit gewelddadig was nou geloof me hij gaf t zelf aan me toe alleen ze verneukten elkaar en gingen ieder hun eigen kant op en ja dan kan je als je t zo wilt lang vol houden… En over de drank klopt t voor n deel ook wel want na de eerste tik voelde ik me waardeloos en zwak en heb dat mede met edu n beetje in de drank gegooid maar dan lagen de kids op bed en was t net hoe t bij ons viel of als er weer een brief van zn ex op de mat viel was ie dagen van slag en dat 3 jaar lang dus ja we heben grote fouten gemaakt samen en ik heb dat al sinds ik wist ik wil mn eigen huisje weer zou krijgen alleen nog op n verjaardag ofzo gedaan want ik vindt t erg jammer dat dit is gebeurt maar had deze nacht totaal niet zien aankomen want dan was ik heeeeel hard weg gerend en ik heb t hele weekend met hem hulp gezocht maar hij wou alleen bij mij zijn en waar was zn fam en vrienden die nu de grootste monden hebben? En over dat ik een lastige dame ben ja misschien enigzins kun je dat zo noemen maar ik was er voor hem en de huisarts van edu waar dat vandaan kwam heb ik gelijk mee afgesproken waarom ze zoiets verklaard en toen werd t verhaal duidelijk want we zn twee x bij haar geweest voor hulp qua zn agressieprobleem wat ie zelf ook erkende en nu blijkt dat ze nu met de mond vol tanden stond toen ik haar daarop aansprak en zei sorry maar de psygoloog vroeg info over edu en jou en ja heb toen wel gezegd dat ik volgens haar niet de makkelijkste ben (nee duh we zaten daar om hulp voor de agressie van edu en zn toen ook samen een time out training gaan doen en wat betreft de verklaring van mn ex lammert snijder nou die heb ik al 5 jaar niet gesproken en dacht dat we elkaar in de waarde lieten maar aangezien hij nu al een poosje samenwerkt met de zus van edu en hij totaal geen contact met zn kids heeft of kleinkis net zoals de zus van edu en ik gelukkig nog wel een erg goede band heb met zn dochter wat ie al aangaf niet leuk te vinden zullen ze elkaar denk ik vooral opjutten en ik hoop dat voor hun n band schept want verder hebben ze niemand dus triest maar ja niet langer mijn probleem of van mn kids… En zo kan ik nog meer opnoemen want mocht in de rechtzaak niet terug reageren en dat is zeer frusterend dus doe ik t op deze manier om t boek af te sluiten en met de kids gaat t gelukkig erg goed en we genieten van de rust en praten veel om t te verwerken en zijn dankbaar dat deze lastige dame nog leeft!!!! En wel appart dat de kids toch t liefst bij mij zijn terwijl ik o zo slecht ben…..stof tot nadenken voor mij en ik hoop anderen en de naam is dus niet rianne maar kariena…… Go with the flow en met ons gaat t naar omstandigheden oke want we hebben elkaar en daar komt niemand tussen wat de annonieme mensen ook roddelen… Zo dit lucht op eindelijk en wie mij of mn kids nu nog langer lastig valt krijgt echt te maken met de lastige dame want de spullen van mij en de kids heb ik tot op de dag van vandaag nog niet terwijl edu al via de advocaat heeft ondertekend dat ik de woning in mag om mn spullen wat al door de rechter netjes was verdeeld mag ophalen maar ja van je ex schoonfamilie moet je t hebben t is niet anders …komt tijd komt raad en nu is elke dag een cadeutje en dat neemt niemand mij af…. Met vriendelijke groet kariena naut

 15. Kariena laat de mensen lullen,want dat blijven ze toch doen…sta daar ver maar dan ook heel ver boven.
  Pffff die zus van hem hahaha laat me niet lachen…Snap niet dat zei nog iets over een ander durft te zeggen,maar dat komt omdat ze geen geweten heeft,haar eigen kids zeggen dat ze de grootste slobber(zal niet alles hier neerzetten hoe ze hun moeder noemen) is en willen niets meer met haar te maken hebben. Wil zei iets zeggen over de kids,iemand die er zelf nooit was voor haar kids en mannen veeeeeeeeeeel belangrijker vind.
  En kan nog veel meer neerzetten,maar heb geen zin in deze poppekast,neem aan dat iedereen wel weet hoe zijn zus is!
  En Kariena gelijk heb je Go with de flow en steek je energie nu alleen in je eigen gezin,dan deze negatieve shit allemaal te lezen en aantehoren.

 16. Kariena, hoe gaat het met je zoontje?
  Want wat Eduard en jij elkaar aandoen, moeten jullie zelf weten, jullie zijn volwassen. Als je je huisarts een trut vindt, staat het je vrij om een betere te zoeken. Als je met drinken wilt stoppen, haal je geen drank meer in huis. Enzovoorts.
  Maar je kinderen, die hebben geen keuze. Gelukkig hebben ze met jou en Eduard twee volwassenen die graag voor ze willen zorgen, maar als de ene de andere neersteekt, waar kunnen de kinderen nog heen?
  Want je schrijft dat jullie zo gek zijn op de kinderen, maar ik lees in je hele verhaal nergens dat je verantwoordelijkheid neemt voor wat jullie (samen) hen hebben aangedaan.
  Die kinderen kunnen er niets aan doen dat jullie wraakzuchtige exen hebben, weinig inkomsten, een onbetrouwbare huisarts. Ze zijn onschuldig aan alles en zitten wel (levenslang?) met de gevolgen opgescheept.

  • oh…. L.S … lammert snijder…. jij durft… volgens mij ben jij die ene ex die n verklaring had gegeven maar sorry jij bent toch die coke dealer die anderhalf jaar geleden heeft vast gezeten voor verdenking van het misbruiken van kinderen in lwb en die nu bij connection werkt met kinderen vervoer????? jij durft wel zeg maar oke ieder zn mening toch? you know

 17. Kariena, dat je jezelf schoonpraat is tot daaraan toe. Toen je je naam opschreef wist ik dat jij en Eduard dat gezin vormden waar dagelijks geschreeuwd en ruzie werd gemaakt tot diep in de nacht terwijl de kinderen in huis waren. Waar jij in zon situatie liefde ziet kan ik het niet zien. Wat je nu doet is anderen proberen te raken (je probeert gevoelsmatig er hard op los te slaan) door mensen bij naam te noemen en te betichten van vreselijke dingen. Als ik wil kan ik voor de grap koningin Beatrix als nickname gebruiken. Dat ben ik natuurlijk niet. Je weet niet zeker wie de reageerders zijn en het is absoluut niet netjes om hier zo keihard met modder te gooien en dingen openbaar te maken over anderen omdat jij je gekrenkt voelt. Maar ja, zo ben jij. toch? Blijf bij jezelf en als je je rot voelt dan ga je ook niet digitaal een scene schoppen. Dat je in deze blog een lastige dame wordt genoemd lijkt mij een voorzichtige titel.

 18. nuance je hebt in een ding gelijk ik had me niet moeten verlagen tot dit niveau en namen moeten noemen maar ik probeer met de kids ons leven weer op te pakken en dat gaat erg goed en nu stuurt l.s steeds kinderen van zn werk naar ons huis terwijl we een geheim adres hebben om te ouwehoeren en daar worden de kids bang van en daarom dacht ik even niet goed na dus daarvoor mn excuus ook al klopt t verhaal en ben ik 2 jaar geleden gehoord voor bepaalde dingen maar dit is mijn laatste bericht want ik gooi het boek nu dicht en los t niet meer op via internet maar netjes met de mensen zelf… Einde soap.. Genieten van de toekomst….

 19. dat je hier uberhaupt reageert Carina op al die verhalen,,ga gewoon je leven leiden zoals jij dat graag wilt,,mensen die hier met stront gooien moet je gewoon boven staan,en boven die fam schokker staan is zowiezo al niet zo moeilijk toch,,en ja praatjes blijven er toch,,,ga lekker genieten,,

  groetjes……………?

 20. Echt triest dat er dingen staan onder anoniem mensen komen elkaar gauw weer tegen in beijum of lewenborg ik was bij de uitspraak tot mijn verbazing zat er iemand in de rechtzaal die zich diep moet schamen het feit is als je er niet bij bent geweest je ook niet kan oordelen! Huiselijk geweld kan je dit niet meer noemen dit gaat verder dan dat. Mijn zogenaamde vader verwekker eigenlijk lammert moet zich diep schamen hij wil de rechtzaal in ik ben er klaar voor!!!! KARMA mensen wat je uitzend krijg je terug!!! Afzender melanie ik doe het zo en niet anoniem en wil het ook wel persoonlijk doen!!!!

 21. ik vind die moeder behoorlijk apart, drankprobleem, en geen hulp zoeken, aparte vriend, geen hulp zoeken, of weg gaan,, noem het maar op,

 22. oordelen is simpel,, maar of ik het goed beoordeel is de vraag,, en ik weet zelf ook niet of ik het goed beoordeel,, maar zo zie ik het,,

 23. ik heb vandaag een brief gekregen van b.e met 6 regels… T spijt hem en hoop dat ik hem kan vergeven want dat is makkelijker voor hem!!!! Sorry had meer verwacht want t draait nog steeds om hem…. Met mij gaat t redelijk en met de kids oke en we zullen hier bovenop komen maar als ik denk aan die nacht en hoe dat mes dwars door me heen ging en er langzaam weer werd uitgetrokken dan huil ik met heel mn lichaam juist omdat mn zoon dit moest aanzien…. t doet pijn elke dag weer maar iedereen denkt dat t oke met me gaat dus laat ik t zo…..

  • hahaha,..zielig doen!!
   slachtoffertje spelen,…!!
   was weer raak dit weekend, je was weer dronken en maakte weer ruzie,..
   En weer hebben je kinderen dit gezien. Dus mevrouwtje niet zielig doen hoor,..staat je niet!!

 24. zo, lastige dame,..
  was weer raak dit weekend,…jij dronken,..ruzie maken in de kroeg,..!!
  JIJ leert het ook nooit!!!!
  En maar zielig doen,….

 25. @iedereen

  waarom haten jullie elkaar hier zo?

  kan het niet prive blijven?

  zoals anoniem hier boven,,

  ”zo, lastige dame,..
  was weer raak dit weekend,…jij dronken,..ruzie maken in de kroeg,..!!
  JIJ leert het ook nooit!!!!
  En maar zielig doen,….”

  dat is gewoon iemand de grond in trappen!

  waarom zou je dat willen?

 26. omdat de lastige dame heel wat levens kapot heeft gemaakt!!
  Voor haar gaat het leven gewoon verder en ze zoekt weer gewoon een ander slachtoffer.

 27. de kids hebben het schadegeld goed benut…. En drinken haha heb ik niet meer nodig ben vrij… Het enige wat ik nog kwijt wil tegen alle mensen is …….. kARMA mensen… Ik ben nu gelukkig en goh raar al een anderhalf jaar geen politie aan mn deur gehad….. Zeg ik KARMA ….. oja met de kids gaat t super… Dochter vet geslaagd en mn zoon over qua havo dussss mensen sorry maar het ga ons goed…

 28. Je kunt van de Mevr een boel denken maar dat ze Eduard uitschold voor loser en sukkel dat getuigt wel van mensenkennis. Dat ze dat bijna met haar leven moet bekopen is intriest.
  Nu twee jaar later stinkt er weer een ander in zijn praatjes. Gevaarlijk

 29. Dus een dame is lastig misschien heel lastig en dat is dan reden om dan maar een mes in haar te steken? Volgens mij ben je dan gewoon een slappe zak een waardeloze vent.

 30. Dat die vent ook gewoon weer in lewenborg gaat wonen. Wat een plaat voor je kop. De enige redendat hij geen moordenaar is geworden ligt aan de kundigheid van artsen. Nou je familie kan trots op je zijn je bent een echte topper.

 31. Ik vind dit wel erg dicht bij bij de zoon van mevrouw en weet dat ie een nieuwe vriendin in beijum heeft waat de lastige dame met haar zoon woont en kan me voorstellen dat mevrouw enhaar zzoon niet lekker over straat gaan zo dichtbij. …. iemand een serieus antwoord. ….

 32. Nou relaties onderhouden gaat Edu niet zo goed af dus die nieuwe zal ook wel snel afhaken. Kan die daarna mooi opzouten naar andere stad. In Groningen is die uitgescheten. Wie wil nou zijnmetselwerk door een vrouwen steker laten doen?

 33. x schoonpa heb jij wel eens vermeld dat jij met een een dronken kont,mij recht op mijn bek pakte,en met je kont op mijn kloten zat te rijen,dus hou hier nou eens over op,en laat dit alles nu met rust,want edu heeft z,n straf al gehad,en jij je schade vergoeding.

  • Hoe durf je ex schoonpa je dwong jezelf aan me op en je hand over mn mond zodat ik weerloos was en wou verder gaan maar je werd pissig toen ik je van me af gooide en me een tik gaf en daarnain de kroeg dqpper lopen doen….aub kappen nu….

  • Slap hoor Bernhard. Op je Facebook mensen die iemand steken wensen dat ze levenslang moeten hebben maar als het je zoon betreft is een paar jaar genoeg? Hypocriete lul ben je. Maar ook weer geen wonder dat DNA van jullie is gewoon niet goed. Succes verder met je domme reacties.

   • maak je zelf eens bekend,dan kunnen we misschien eens een boekje open gooien over lastige dame.
    stelletje lafbekken,om op alles anoniem te reageren

 34. Wel even de schuld aan de maatschappij terug betalen hoor. Dus even netjes de belastingaangifte invullen en je klussen opgeven. En bij duurzaam samenwonen even een melding doen bij het uwv. De maatschappij heeft wel genoeg geleden onder jou. En anders zit je binnenkort weer bij de rechtbank voor fraude. De tiplijn van mma is gewild

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s