Kleurpotlood

In de hal van het gerechtsgebouw in Groningen is maandagochtend een kleine tentoonstelling geopend met werk van rechtbanktekenaar Annet Zuurveen. Zij tekent na een opleiding als illustrator aan academie Minerva in Groningen inmiddels twintig jaar in de noordelijke rechtbanken. Zij doet dat meestal in opdracht van Dagblad van het Noorden.

Hoewel de persrichtlijnen ten aanzien van het filmen in de rechtszaal vorig jaar zijn verruimd, is de tv-camera nog altijd een vreemde in de zalen van het strafrecht. Het (kleur)potlood, het krijtje, het penseel van de rechtbanktekenaar – we hebben er nog een handvol van – weten de digitale revolutie te weerstaan.

De expositie duurt tot half juni en kan op werkdagen worden bezocht.

→ website van annet zuurveen

Schermafbeelding 2015-05-18 om 10.49.00

henk s. (moord anne de ruijter de wildt en annet van reen)

 

Schermafbeelding 2015-05-18 om 10.49.37

project x, haren (facebookrellen)

 

Schermafbeelding 2015-05-18 om 10.49.21

steven b. en daniel s. (moord uranusstraat)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s