De politie is ziek

Schermafbeelding 2016-06-23 om 00.47.55

Ik denk dat het beter is genuanceerd te berichten dan in het wilde weg te schrijven.
Een tikkeltje saaier misschien, maar het doet de waarheid meer recht.
Dat laatste – meer recht –  is de bedoeling
Een nobel streven om z’n minst.

Het is dus ook niet waar dat de politie…
En dat de politie beter boeven kan gaan…
Dat agenten slechts de staatskas….

Maar dan komt de echte waarheid om de hoek denderden.
En hoe genuanceerd je dan ook kijkt en oordeelt, de conclusie blijft hetzelfde.

Op mijn blog Guyotplein1.nl vraag ik mij af waarom de misdaad de rechtszaal niet bereikt.
Waar in de strafrechtketen gaat het mis?

Het antwoord stond vandaag in de krant.
De Nederlandse politie is ziek.
Niet hier en daar een beetje.
Maar tot in de vezels.
De Nederlandse politie is ernstig ziek.

Dat moet de wilde maar ware conclusie zijn.
Ik vind dit sneu voor agenten die dit al lang weten en tegen de bierkaai vechten.

rob zijlstra

 

Schermafbeelding 2016-06-23 om 00.03.55

4 gedachtes over “De politie is ziek

  1. Het is niet alleen de politie die ziek is, dit zie je toch door de hele maatschappij: Graaiers aan de top die om onbekende redenen nooit vervolgd kunnen worden voor hun falen. Hooguit worden zij weggestuurd, met een fikse bonus op de koop toe omdat dat ooit zo is vastgelegd in een tijd toen het geld nog tegen de plinten omhoog klotste – en dus is het contractueel keurig netjes legaal. Dat het moreel niet klopt is irrelevant. En wie mag de rekening betalen? Jij, ik, wij. Maar niet de verspillers zelf.

    Waarom zou je daar niet aan meedoen zodra je de kans krijgt? Om een punt te maken? Dan gaat iemand anders er met de buit vandoor en daar sta je dan met je naieve goede gedrag en lege handen. Persoonlijke gevolgen heeft het verder toch niet, hooguit wat maatschappelijke verontwaardiging, een post op een blog hier, een boze reactie daar: Who cares?

    Graaiers FTW!

  2. Reorganisaties volgen elkaar op maar de politie blijft ver onder de maat presteren en de politiek die dat al jaren weet staat er bij en kijkt erna. Afgetreden korpschef Bouman krijgt nog 2 jaar € 185.000 voor adviesdiensten! Aangiftes worden al jaren massaal niet in behandeling genomen indien ze enig inzet vergen en het aangifte doen op zich een wettelijk recht, wordt in de praktijk vaak ontraden of zelfs gewoon geweigerd. De standaard smoes is we moeten prioriteiten stellen! Advocaten werken aan een zwartboek over verdwenen kostbare spullen maar de politie herkent zich daar niet in. Politiemensen die via estafetteacties het wegverkeer belemmerde zijn natuurlijk ongeloofwaardig als taxi of vrachtwagenchauffeurs dat voorbeeld volgen. Ondertussen maakt de Nederlandse politiek zich vooral druk over wat er allemaal mis is in het buitenland.

  3. Als er 1rotte journalist is, zijn dan alle journalisten rot? Ik vind dat u zich wel heel gemakkelijk er van afmaakt. Dit valt onder categorie gemakkelijk willen scoren.

    • Ik vrees dat er sprake is van een cultuur. Zo veel geld verkwisten kan alleen als anderen de ogen dichtknijpen en hun mond houden zodra ze er kennis van krijgen. Als daar sprake van is, en daar lijkt het wel op, moet de diagnose luiden dat de patient ziek is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s