Ontgroening

schermafbeelding-2016-10-04-om-14-47-41Het openbaar Ministerie vervolgde eerder een student wegens gewelddadigheden tijdens een ontgroening.
Student Rik B., toen 20 jaar, werd veroordeeld wegens een poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Dat gebeurde in Giethoorn tijdens een ontgroening van studentenvereniging Albertus Magnus, in april 2010.

Ook in deze zaak was geen aangifte gedaan. In de rechtszaal liet het slachtoffer weten het belachelijk te vinden dat de verdachte werd vervolgd. B. had het slachtoffer in brand gestoken waarbij de jongen brandwonden opliep. Het slachtoffer vond dat het zijn eigen schuld was.

Het Openbaar Ministerie eiste destijds de maximale werkstraf van 240 uur en 6 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. De rechtbank veroordeelde B. twee weken later tot een taakstraf van 50 uur. De rechtbank had kritiek op het OM omdat alleen B. als verdachte was aangewezen. In de ogen van de rechters hadden meer studenten die betrokken waren bij het incident zich moeten verantwoorden.

Het rechtbankverslag (inclusief het complete vonnis): lopend vuurtje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s