Over de Waddenzee naar Schiermonnikoog

[IM]

Op vrijdag 10 november vaart de oostwadzeiler Najade – een platbodemklipper – vanuit het zoete Lauwersmeer over het zoute water van het eigenzinnige wad naar richting Schiermonnikoog.
Er is plek voor 14 liefhebbers, voor avonturiers.
Zondagmiddag terug, dus ruimschoots voor het werken op maandagochtend.

Ik vaar mee en vertel ’s avonds bij de kachel sterke verhalen. Over de misdaad, de misdaden van zittingszaal 14, over het meest bizarre misdaadverhaal uit de Nederlandse crime-geschiedenis (dat zich afspeelde in Groningen), over de liefste verdachten, over aandoenlijke misdaadblunders, over wereldvreemde rechters, graaide advocaten en andere hardnekkige misverstanden over de strafrechtspraak.

Maar ik verhaal desgewenst ook over het schrijven van (korte) verhalen, over de journalistiek van eens,  van nu en straks, over de krant, de media. En over het levensgevaarlijke verhaal – een primeur – dat ik eind november hoop te publiceren.

Ondertussen is daar buiten de zee. Kabbelend of razend, of iets daar tussenin. Wat zij maar wil, de zee is altijd bovenbaas. Hoe ook, op een moment trek die zee zich terug en valt de Waddenzee droog. Tegen dit fascinerende fenomeen – waar blijft dan al dat water? – kan geen misdaadverhaal op. De zee wordt bodem, wordt tijdelijk land waarover je uren in adembenemende stilte kunt struinen. Je kunt ook even shoppen op Schiermonnikoog en/of bier drinken bij Van der Werf.

Slapen? Er zijn aan boord heerlijke bedden.
Zout water? Er is drank.
Wifi? 4G
Scheurbuik? Er is eerlijk heerlijk eten, een waddentopkok vaart mee.
Gratis? Het kost 185 euro per persoon (inclusief 2 nachten, wijn & zo en de waddenkok).
Zondag terug? Als herboren.

meer informatie en aanmonsteren: met zittingszaal 14 onder zeil

Robz

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s