De verschrikkelijke multitasker

De 45-jarige Adrie zit in de informatie- en communicatietechnologie, is getrouwd, vader van een aanstaande puber en voor zijn eigen woning staat een glimmende Volvo waarmee hij tot voor kort dagelijks op en neer reed naar zijn knetterdrukke baan. Hij heeft normale handen, geen klauwen die je misschien zult verwachten. En uit zijn mond komen geen walmende gassen vol zwavel en zuur. Hij heeft geen bloeddoorlopen ogen en ook geen staart. Nee, Adrie oogt als een man van wie er veel zijn: doodgewoon.

U hoeft dit verhaal niet te lezen.

Hij had een keer zomaar een akelig plan. Hij zou van haar een soort bibliotheek kunnen maken. Mannen legden dan 250 euro per maand in en dan mochten ze twee keer in de vier weken een uur met haar doen wat ze wilden. Elk uur extra, 200 euro. Met vijftig leden, zei hij tegen haar, verdienen we dan veel geld.

Het bleef bij een bizar plan. Er zijn wel aanwijzingen dat hij haar uitleende in ruil voor geld, maar heel concreet werd dat niet. Zijn beloning was van een heel andere orde: hij kreeg de filmpjes die zij moest maken.

Om goede filmpjes te maken had hij haar naar de Action gestuurd, daar kon je goedkope statieven krijgen. Handig zo’n statief, want dan had ze de handen vrij. De opname die ze had gemaakt in het bos was bijzonder goed geslaagd. Goed te zien was, hoe ze, vastgebonden aan een boom, werd geslagen en wreed werd verkracht. De man aan wie Adrie haar beschikbaar had gesteld, hij noemde hem de brute asielzoeker, had zijn vernederende werk goed gedaan.

Adrie zegt tegen de rechters: ‘Maar ze wilde het zelf ook.’

Een enorme hoosbui barst op dat moment los boven de stad.
De rechters kijken hem aan. Ze kijken naar deze doodgewoon ogende man. Wat ze niet zien, is wat er in dat hoofd omgaat. De rechters: ‘Ze wilde het zelf ook, zegt u. Maar ze was toen nog maar 13 jaar. Der-tien-jaar. Een kind.’
Adrie met de vanzelfsprekendheid van de kwispelende hond in de slagerij: ‘Klopt.’

Adrie had een goede vriend. Het leek hem nou zo leuk dat die vriend haar eens flink te grazen nam. Ging hij kijken. De vriend was niet wild enthousiast. Zei: ‘Maar Adrie, ik ben getrouwd, ik heb kinderen en zij is nog maar 13.’
De rechters: ‘Maar het gebeurde wel.’
Adrie: ‘Tja. Ik ben nogal een doordrammer.’

Ze moest het doen met de lelijke collega van zijn werk. Met de cocaïnedealer. Met de man met de scheve vingers. Met mannen met stationwagons die haar meenamen naar afgelegen plekken in Blauwestad. Met een klasgenootje. Hij regisseerde het, zij was zijn seksslavin, te bang om te weigeren.

De rechters willen weten of het klopt dat ze soms vooraf drugs moest gebruiken. Cocaïne? Ja, klopt. Cocaïne. Of wiet. Klopt het ook dat hij een voorkeur had voor fors geschapen mannen. ‘Ja hoor, helemaal.’

Aan het begin van de strafzaak had Adrie zichzelf een aardige man genoemd. Aardig voor eigenlijk iedereen wel.
Rechters: ‘U leefde als een keurige man, met een gezin met alles erop en eraan. Maar u leefde in werkelijkheid een verschrikkelijk dubbelleven.’
Adrie, klein lachje: ‘Ja, dat klopt. Ik ben een goede multitasker.’
Rechters: ‘Wanneer kwam uw vrouw erachter?’
Adrie: ‘Pas toen de politie voor de deur stond.’

Het mannelijk deel van de mensheid maakte deze keer geen goede sier in de rechtszaal. Zijn grootste probleem, vindt Adrie zelf, is misschien nog wel zijn grote bek, waaruit extreem grof taalgebruik komt. ‘Maar daar raak ik opgewonden van.’

Zij was zijn nichtje dat niet meer bij haar aan alcoholverslaafde moeder kon wonen. Zo kwam ze bij oma terecht, maar die was ook niet aardig. Oma sloeg ook. Ze kende niemand, tot Adrie een keertje langskwam. Hij was vriendelijk. Behulpzaam. Eindelijk trof ze in haar eenzaamheid iemand aan die aardig voor haar was. Zo was ze een beetje van hem gaan houden. Dat duurde maar even. Na een tijdje was ze doodsbenauwd voor hem.
.
Ze had hem huilend gesmeekt dat ze het niet meer wilde, dat ze niet meer wilde filmen, niet meer al die mannen aan en in haar. In het strafdossier zitten 40.000 Skype-berichten. De rechters hadden haar smeekbede gelezen en ook het antwoord van Adrie: ‘Als je niet meer wilt, dan ga je toch lekker aan een touw hangen meisje.’
Hij zegt: ‘Ja, ik ging wel eens wat te ver.’
Zij dacht er vaak aan, om aan het leven een einde te maken zodat het stopte.

Nu hij er zo over nadenkt dan heeft hij best wel spijt. Het doet hem ook wat. Maar hij heeft wel een maar. Hij heeft haar nooit gedwongen, alles gebeurde in samenspraak. Ook zij nam initiatieven. Zij wilde het ook. Adrie zegt: ‘Ze is niet zo onschuldig als ze lijkt.’

De rechters, de officier van justitie, de griffier wellicht, de slachtoffer-advocaat, de halve zaal, inclusief perstafel: ‘Maar ze was nog maar der-tien-jaar, nog maar een kind!’

Twee jaar duurde het. Eind 2017 stapte ze naar de politie. Nu is ze 16. Ze mag bij aanvang van de rechtszaak ergens anders zitten in de zaal, zodat ze de verdachte niet steeds hoeft te zien. Haar advocaat heeft het op basis van het dossier uitgerekend. In twee jaar tijd is ze zeker honderd keer door Adrie verkracht, tenminste vijftig maal is dat gedaan door C. naar wie ze een jaar lang elke week toe moest, dat er nog twaalf tot vijftien andere brute mannen zijn geweest die het ook allemaal vaker deden.

De slachtoffer-advocaat legt een schadeclaim op tafel van 125.000 euro: ’Is veel, maar smartengeld ziet ook op de toekomst. Ze moet verder. Geld kan haar daarbij een klein beetje helpen.’ Toewijzen, adviseert de officier van justitie die zelf een strafeis voorstelt van acht jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. Ook meldt ze dat er tot nu toe zeven mannen zijn getraceerd die onder regie van Adrie hun lusten op het meisje mochten botvieren. Deze zeven mannen worden gedagvaard.

Op nieuwsredacties worden de gruwelijkste beelden, de weerzinwekkendste foto’s niet uitgezonden, niet gepubliceerd. Rechtbankverslaggevers vermelden niet alle smerige details die in de rechtszaal wel worden besproken.

Heeft u dit verhaal tot hier gelezen en vond u dit al heel erg, weet dat dan.

Rob Zijlstra

Update – 14 juni 2018 – uitspraak
Conform de eis: 8 jaar cel, daarnaast de maatregel tbs met dwangverpleging. Toekenning smartengeld: 100.000 euro.

zie ook – surrealistische mannen [jan 2019]

zie ookdagblad van het noorden

zie ook – het vonnis van de rechtbank met de overwegingen van de rechters

46 gedachtes over “De verschrikkelijke multitasker

 1. Als hij naar de gevangenis gaat laat dan rond gaan waarvoor deze man komt zitten dan begint de hel voor hem die hij verdient

   • Inderdaad een smeerlap, maar justitie en de politiek moeten hun werk gaan doen. Karma slaat dit soort mensen vaak… Aangezien ik en een hoop anderen niet gelovig zijn, zie ik graag aantoonbare rechtvaardigheid in deze wereld.

  • Dit soort gevangen worden beschermt en komen op een speciale afdeling. Zelfs tijdens het luchten lopen er nog enkele bewakers om hen heen. Ze worden maximaal beschermt in tegenstelling tot “gewone” gevangenen. Veenhuizen heeft bijvoorbeeld dode hoeken, waar camera bewaking ontbreekt. Personeel is meestal in hun commandopost. Gevangenen weten dit en maken hier gebruik van door bijvoorbeeld even iemand af te persen/te mishandelen op genoemde plaatsen.

  • achmaak jullie je niet druk,net als de moordenaar vanmijn twee kinderen .loopt ie zo weer rond ,opzoeknaarnieuwe slachtoffers .tbs stelt geen moer meer voor.2kindermoorden en binnen 2jaar in zn tbs weer op straat

 2. Gaat niet gebeuren hoor. Deze man komt op een speciale afdeling met meer van dit soort smeerlappen en zal goed verzorgd en gepamperd zijn straf doorlopen.

 3. Dit is wederom een PSYCHOPAAT, oftewel een man zonder medelijden en zelfs sadistisch aangelegd. Wanneer leren wij als maatschappij nu eens, dat deze mensen zo goed als niets voelen. Zij kennen geen empathie of medelijden. Ze kunnen niet vrij rondlopen. Hoeveel slachtoffersmoeten er nog vallen, voordat deze mensen permanent worden vastgezet? GeenTBS maar levenslang. Hopelijk komt hier eens voldoende draagvlak voor. Deze stoornis/aanleg is niet te genezen of afdoende te behandelen. Het zou helpen wanneer mensen zich eens meer gaan verdiepen in deze stoornis. Hier is iemand die haarfijn uitlegt wat deze stoornis betekent en een oplossing heeft: https://www.youtube.com/watch?v=Hon3AzMO6vs

 4. Arm meisje… Hoe leer je haar ooit nog mensen te vertrouwen. Stel je voor hoe bang ze zal zijn, wanneer dit wezen weer vrijkomt. Schaam je diep, links stemmende mens die het mogelijk maakt, dat dit beest over een aantal jaren weer zijn volgende slachtoffer kan maken.

  • “Arm meisje… Hoe leer je haar ooit nog mensen te vertrouwen. Stel je voor hoe bang ze zal zijn, wanneer dit wezen weer vrijkomt. Schaam je diep, links stemmende mens die het mogelijk maakt, dat dit beest over een aantal jaren weer zijn volgende slachtoffer kan maken.”

   Ik vergat de Christelijke partijen nog te noemen, met hun door god ingegeven vergevingsgezindheid, KOTS!

 5. Ik ben niet vaak voor doodstraf maar in dit geval wel. Gelukkig maar voor die walgelijke man dat ik het niet voor het zeggen heb.

  • Er gaat in ieder geval niets aan dit, op een mens lijkend voorwerp verloren.
   Wij hebben in Nederland een groot probleem met criminelen, van voornamelijk niet westerse komaf. Daar komt nog bij dat we een hoop potentiële terroristen in huis hebben gehaald. Deze lieden leggen een enorme druk op het justitieel apparaat en de recherche. Hierdoor blijven een hoop andere zaken liggen. https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2018/02/588084-588084/

   Heb zelf ongeveer acht jaar geleden melding gemaakt, in verband met een cliente die ik begeleide. Zij was verstandelijk gehandicapt en werd thuis misbruikt door haar stiefvader. Pas na ruim een jaar werd ik opgeroepen om een verklaring af te leggen. De reden was dat de zeden rechercheurszoals zij aangaven omkwamen in de zaken. “Je moest eens weten wat hier nog op de plank ligt en voorlopig blijft liggen” was hun antwoord. De teleurstelling en frustratie over dit feit was in hun stem te horen.

   Is het nu zo onmenselijk om eerst eens orde op zaken in ons eigen land te stellen, in plaats van ((voornamelijk immigranten) vluchtelingen hier binnen te laten?

   • Wel heel vreemd om bij een overduidelijke Nederlandse verdachte meteen te beginnen over immigranten. En de z.g. narcostaat komt ook al niet door vluchtelingen.

    • Ik heb het over gebrek aan personeel bij de politie, om bijvoorbeeld eerder in te kunnen grijpen bij signalen van kindermishandeling/misbruik. Wanneer een agent werkt aan terugkerende IS “strijders” kan hij niet aan een andere zaak werken.

 6. Ik heb de zitting bijgewoond en het ergste is dat hij het zo weer zou doen.
  Hij heeft geen oprechte spijt en de zeven mannen hebben hun verantwoordelijkheid niet genomen. Ik ga over dit tragische verhaal ook niet teveel aan vuil maken, dit roept bij ieder gezond mens emoties op!

  • Dit roept inderdaad emoties op. Wat zou ik graag zien dat deze man voorgoed wordt opgeborgen. Geen risico meer op toekomstige slachtoffers en maximale vergelding. Er zijn een hoop mensen in dit land die daar net zo over denken. Ik snap dan ook niet dat de straffen niet flink omhoog gaan?
   Het enige wat je kan doen, is stemmen op partijen die strenger willen straffen. TBS is op voorhand zinloos bij deze sadistische psychopaat.

  • Ik ken hem persoonlijk en dit is een hele zieke man die veel vrouwen kapot heeft gemaakt! Inclusief mij. En hij moet vast gezet worden en nooit meer vrijlaten. Hij doet het direct weer zit geen medeleven in en hij zal uiteindelijk iemand vermoorden. Sadist narcist psychopaat.

   • heej, wat verschrikkelijk voor jou!, dat je deze man persoonlijk kent.
    ik ken hem ook, en hij heeft veel slachtoffers gemaakt en heeft veel mensen met zich mee willen slepen of voor zijn daden willen laten opdraaien.
    ik hoop dat je alles kunt gaan verwerken,en ik hoop dat je weet dat je dat niet alleen hoeft te doen.

    • Hoi, gelukkig is het voor mij echt heel lang geleden! Na veel mishandeling en geestelijk gemanipuleer 5 jaar lang! Zijn we uit elkaar gegaan maar heb er veel therapie voor gehad en veel liefde om me heen. Maar heb altijd gezegt hij gaat nog iets zieks doen! Maar hij is ook ziek! Blij dat hij vast zit en vind het heel erg voor dat meisje, goed ziek van geweest ook. Hoop dat iedereen die door hem zo gemanipuleerd is en kapot is gemaakt er weer goed uitkomt, ik vertrouw nooit weer een man helemaal, en ben er keihard door geworden. Sterkte voor iedereen. En bedankt voor je bericht😊.

 7. Hoe verwerkt zo,n jonge vrouw bezoedeling. HET SLACHTOFFER.
  Hoe zal de rest van haar leven eruit gaan zien? Wie geeft haar nu een veilig thuis? Alle aandacht gaat weer naar daders die het doodzwijgen verdienen. Ook wij..de maatschappij zijn schuldig omdat we wegkijken van onze buren omdat iedereen recht heeft een eigen leven te leiden..toch? Bij vermoeden ,de politie bellen,die niets kan doen zonder direct bewijs. Zijlstra geeft machteloosheid ruim baan. Hij kan niet anders.

 8. Lieve meid, als je dit leest,

  Ieder kind heeft recht op bescherming en liefde, dat je dat niet hebt gekregen is beschamend. Dat je dat wederom niet kreeg op de plek waar je veilig zou zijn, is nog beschamender.
  Voor het vreselijke misbruik dat jou daarna overkomt, kan ik geen enkel woord verzinnen behalve:
  jou treft geen blaam.

  Ik wil je zeggen dat ik voor je wens dat je de nare gebeurtenissen achter je kan laten. Ik wens je geen nieuw hoofdstuk, maar een geheel nieuw boek alleen gevuld met liefde en geluk. Iemand die heeft doorstaan wat jij hebt moeten doorstaan kan dat,
  want die is sterk.

  Een moeder.

 9. Als het mijn dochter zou zijn geweest dan zou ik hem doodgeslagen met een stalen pijp. Ik zou zn strot afsnijden. En bij die andere gore kankerpedo’s ook. Ik zou hun ballen eaf trekken en ze kapotschoppen

 10. Ik vind het zo ontzettend erg voor het meisje, deze gruwelijk horrorgebeurtenissen kun je niet vergeten en het zal een groot litteken achterlaten mits het de juiste hulp krijgt en met liefdevolle mensen die het beste met haar voor haar hebben ander zal de wond alleen maar groeien.

  Echter als zij in het systeem van jeugdzorg terecht komt is er een grote mogelijkheid dat ze niet jong genoeg is voor een pleeggezin en van crisisopvang naar crisisopvang uiteindelijk in (hopelijk 1) jeugdinstelling terecht komt en gezien de historie (van decennia lang) betreft de jeugdinstellingen van Nederland vrees ik het ergste…..

  wat hoop ik voor dit meisje dat ze in een heel goed en liefdevol pleeggezin terecht komt en dat het smartengeld ondergebracht wordt bij een eerlijke en liefdevolle financiele voogd die toeziet dat het smartengeld enkel voor de juiste behoeftes van het meisje wordt gebruikt. Dat het meisje de juiste hulp ontvangt zonder jarenlange wachtlijsten en het voorschrijven van medicatie en het door blijven misbruiken van het meisje….

  Dominique
  St. Voor ONS

 11. Pingback: Surrealistische mannen – ZITTINGSZAAL 14

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s