Alleen urgente zaken

De rechtbanken zo goed als dicht.
Wie dat twee weken geleden had
voorspeld, zou niet serieus zijn
genomen.
Maar nu is het een feit.

Alleen urgente zaken gaan door.

Zoals die van de 36-jarige W. die het niet kan laten. De laatste jaren zat hij vooral in de gevangenis, de laatste keer voor een overval die hij per ongeluk pleegde. Dat zei hij. Vrijdag moet hij terechtstaan voor een drugsdelict. De zaak gaat door, omdat een besluit moet worden genomen over zijn voorlopige hechtenis.

→ verklaring van de raad voor de rechtspraak

In Assen behandelde de rechtbank dinsdag een verzoek van een verdachte die naar huis wil. De behandeling van de zaak is uitgesteld,  de man zit al anderhalf jaar in voorarrest. Het verzoek werd afgewezen.

Vrijdag wordt in Groningen nog uitspraak gedaan in twee strafzaken die al zijn afgehandeld.

Deze week zijn in Groningen 17 zaken die waren aangebracht bij de meervoudige strafkamer geschrapt. Alle politierechterzaken zijn eveneens opgeschort. Ik ga ervan uit dat ook alle strafzaken die voor de komende week waren gepland, worden uitgesteld.

De maatregelen duren vooralsnog tot 6 april. Ik word op de hoogte gehouden door de afdeling communicatie van de rechtbank Noord-Nederland. Mochten er zaken zijn die het vermelden waard zijn, dan zal ik dat hier doen.

rob zijlstra

 

vragen? e-mail rob 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s