Pathémoorden in Groningen

Ik deed vandaag vanuit zittingszaal 14 een liveblog, een intensieve, maar mooie manier om een rechtszaak te beschrijven en te volgen. In mijn beleving is het  leesbaarder dan een rechtbankverslag via Twitter.

Het liveblog van vandaag handelde over de moorden, op 26 oktober vorig jaar, in bioscoop Pathé aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen. In de vroege ochtend van die zaterdag werd het echtpaar Marinus en Gina Visser – zij werkten  als schoonmakers in de bioscoop – doodgestoken toen ze aan hun werk wilden beginnen.

Tijdens de rechtszaak ging het niet om de vraag of de verdachte de dader was. Het neersteken van Gina en Marinus, in een tijdsbestek van nog geen twee minuten, is vastgelegd door camera’s. De vraag waar het in de rechtszaal om draaide is of het dodelijke geweld aan de verdachte is toe te rekenen. Het Openbaar Ministerie vindt van niet en eiste ontslag van alles rechtsvervolging. Het leverde de officier van justitie een compliment van de advocaten van de verdachte op.

Voor wie 6 minuten tijd heeft is het liveblog terug te lezen: tbs met dwangverpleging geëist tegen Ergün S.

[r.z]

→ wie daarna nog een paar minuten tijd heeft: maandag maakte ik een liveblog – het kwam zo uit – over de zitting waarop de strafeisen bekend werden gemaakt tegen leiders van motorclub No Surrender, in het proces dat in maart 2018 begon: 12 jaar geeist tegen Henk Kuipers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s