Het potlood

De digitale apparaten rukken op in de rechtszaal. Jarenlang volgden rechtbankverslaggevers strafzaken met alleen een pen en een opschrijfboekje als wapen.  Tegenwoordig zitten we er met laptops en iPads, via de rechtbank-wifi verbonden met de systemen op de krantenredactie en de rest van de wereld. Vaak staat er al een ‘stukje’ de website, terwijl de verdachte nog moet beginnen aan het laatste woord.

Wat niet rap  verandert is de rechtbanktekenaar. Deze ambachtslieden komen nog steeds met hun grote tekenmappen, met hun kleurpotloden, puntenslijpers, kwastjes, flesjes water voor de verf, met Oost-Indisch inkt naar de rechtszaal. Hoewel ook hier de iPad zich laat zien, wint de tekenaar het in de rechtszaal nog altijd van de foto- en televisiecamera’s.

dvhn / vrijdag 4 december

Annet Zuurveen tekent al 25 jaar voor Dagblad van het Noorden. In de krant van vandaag (vrijdag 4 december) staat een bescheiden selectie van haar omvangrijke werk. Ook terug te vinden op de website van de krant: Annet Zuurveen, 25 jaar rechtbanktekenaar

foto: rob zijlstra  → website: annet zuurveen. nl

Felix Guerain / foto: rob zijlstra

petra urban / foto: rob zijlstra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s