Chris Kalfsbeek

In zittingszaal 14 staat vandaag – maandag 17 mei – de moord op de 19-jarige Chris Kalfsbeek uit Groningen op de rol. Chris werd in september vorig jaar doodgestoken op het schoolplein van de school waar hij als kind op had gezeten, in de stadswijk Lewenborg.

De man die hem zou hebben neergestoken is Sven O. Hij was toen 17 jaar.

Ik doe vanaf 12.45 uur verslag via een liveblog, op de website van Dagblad van het Noorden:  liveblog Sven O.

Er zijn twee medeverdachten.

Iwan G. (18) stond op 26 april terecht. Tegen hem is een voorwaardelijke jeugd-tbs geëist (pij-maatregel).
Het verslag van de zitting: liveblog Iwan G.

Machella V. (18) stond terecht op 29 april. Zij wordt verdacht van medeplegen moord. De eis: 21 maanden jeugddetentie en  onvoorwaardelijke jeugd-tbs. Advocaat Serge Weening voerde maandagochtend (17 mei) de
verdediging. Van medeplegen is geen sprake, stelt Weening. En ook niet van medeplichtigheid. Machella was er wel bij, zij was het die een afspraak maakte met Chris om naar het schoolplein te komen, maar zij had geen opzet op de dood.
Het verslag: liveblog Machella V.

Normaal gesproken zouden deze drie strafzaken achter gesloten deuren worden behandeld. Twee van de drie verdachten waren nog minderjarig.  De rechtbank in Groningen besloot de deuren te openen omdat geweld onder jongeren waarbij messen worden gebruikt toeneemt. Door de zaak in de openbaarheid te behandelen worden de gevolgen van dit geweld zichtbaar. Het jeugdstrafrecht is wel van toepassing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s