Vervolging Robert Dawes [1]

Robert Dawes bij zijn arrestatie in 2015 in Spanje

Het Openbaar Ministerie heeft woensdagochtend besloten de Engelse drugscrimineel Robert Dawes strafrechtelijk te vervolgen voor het geven van de opdracht van een liquidatie. Het slachtoffer was Gerard Meesters, onderwijzer zonder bemoeienis met criminaliteit. In de vroege avond van 28 november 2002 werd hij als onschuldige burger in koelen bloede doodgeschoten in de hal van zijn woning aan de Uranusstraat in Groningen.

De schutter kreeg levenslang. Het was een moord in opdracht, daarover bestaat geen discussie. Dat Robert Dawes die opdrachtgever is, wordt al heel lang gezegd. Dat het OM na bijna 20 jaar opnieuw in actie komt, is goed voor het rechtsgevoel, maar het blijft opmerkelijk.

De ins en de outs over deze zaak: dossier Gerard Meesters.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s