z – de strafzaken van de week – exclusief

Rechtbanken vertellen niet welke strafzaken er op de rol staan. Ook het Openbaar Ministerie doet dat niet. Maar: “Not only must justice be done; it must also be seen to be done.” 

Daarom bestaat deze pagina.

Wie een strafzaak in bijvoorbeeld zittingszaal 14 wil bijwonen, kan er met inachtneming van de huisregels (geen wapens en etenswaar in de rechtszaal, telefoon uit, petje af) zo binnenlopen.

Wie wekelijks een overzicht (via een link) wil ontvangen, kan zich aanmelden voor de WhatsApp-service van Zittingszaal 14.  Voor vragen is dat ook handig. Zo’n 400 mensen (april 2018) maken gebruik van deze service.

Meer info hierover en aanmelden: whatsapp-service

 

MEDEDELING [13/07]
Geïnspireerd door de zomerrust op de rechtbank, de algehele toestand buiten en de wet op de arbeidstijden ga ik in september op volle kracht voorwaarts.

donderdag 19 juli 2018

diefstal
Groningen
Man uit Megrine zou bij de Plus Supermarkt, bij de Action, C&A en bij een drogisterij spullen hebben gestolen als flessen vodka en whiskey, een handdoek, tandenborstels en remmenreiniger, kabels, een audioreiciever, elektrische tandenborstels, kleding en pearldrops (geen idee). En alsof dat nog niet gevoeg is wordt hij ook verdacht van en poging tot doodslag.
09.00 uur

aanranding
Appingedam
pro forma
12.00 uur

poging tot doodslag
Muntendam
Vrouw (53) zou in februari 2017 een man met een mes hebben gestoken. Het slachtoffer is de verdachte in de zaak van 14.45 uur
13.30 uur

poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel
Muntendam
Man ( 25) zou een vrouw hebben geslagen terwijl zij op de grond lag. Slachtoffer in deze is de verdachte in de zaak van 13.30 uur
14.45 uur