z – de strafzaken van de week – exclusief

Rechtbanken vertellen niet welke strafzaken er op de rol staan. Ook het Openbaar Ministerie doet dat niet. Maar: “Not only must justice be done; it must also be seen to be done.” 

Daarom bestaat deze pagina.

Wie een strafzaak in bijvoorbeeld zittingszaal 14 wil bijwonen, kan er met inachtneming van de huisregels (geen wapens en etenswaar in de rechtszaal, telefoon uit, petje af) zo binnenlopen.

Wie wekelijks een overzicht (via een link) wil ontvangen, kan zich aanmelden voor de WhatsApp-service van Zittingszaal 14.  Voor vragen is dat ook handig. Zo’n 400 mensen (april 2018) maken gebruik van deze service.

Meer info hierover en aanmelden: whatsapp-service

 

woensdag 23 mei 2018

deelname aan criminele organisatie
diefstal met geweld
Hulst, Emmen
Twee verdachten, mannen uit Hulst en Klazienaveen. Een van de verdenkingen is dat de twee verdachten als leider en/of bestuurder hebben deelgenomen aan een criminele organisatie: No Surrender. Volgens het Openbaar Ministerie is dat een samenwerkingsverband van natuurlijke personen ‘welke organisatie tot oogmerk had het plegen van misdrijven’. Pro forma
13.30 uur

 

donderdag 24 mei 2018

poging tot doodslag
Stadskanaal
Man (41) zou in november 2016 tijdens een vechtpartij in Stadskanaal hebben geschoten waarbij het slachtoffer werd geraakt in de borst. Het motief: het slachtoffer had een tas vol wiet.
11.30 uur