z – de strafzaken van de week – exclusief

Rechtbanken vertellen niet welke strafzaken er op de rol staan. Ook het Openbaar Ministerie doet dat niet. Maar: “Not only must justice be done; it must also be seen to be done.”  Daarom bestaat deze pagina.

Wie een strafzaak in bijvoorbeeld zittingszaal 14 wil bijwonen, kan er met inachtneming van de huisregels (geen wapens en etenswaar in de rechtszaal, telefoon uit, petje af) zo binnenlopen.
Wie wekelijks een overzicht (via een link) wil ontvangen, kan zich aanmelden voor de WhatsApp-service van Zittingszaal 14.  Voor vragen is dat ook handig. Zo’n 400 mensen (april 2018) maken gebruik van deze service.
Meer info hierover en aanmelden: whatsapp-service

 

maandag 19 november 2018

afpersing plus
Nederland
Regiezitting rond No Surrender. Twee voormalige leiders van deze club, onder wie oprichter Klaas Otto, zitten vast. Zij moeten zich ergens volgend jaar verantwoorden voor een reeks misdrijven. Nu een regiezitting met huishoudelijke mededelingen. Afgelopen vrijdag (16 nov) was er een regiezitting rond Henk Kuipers. Zijn advocaat heeft de rechtbank gevraagd zijn detentie te schorsen. Later deze maand wordt hierover een besluit genomen.
09.00 uur / 10.30 uur


woensdag 21 november 2018

witwassen
Leeuwarden
Twee mannen worden verdacht van witwassen en fraude. Ze zouden spullen, misschien ook geld, in bezit hebben gehad wetende dat dit afkomstig was uit ‘de misdaad’. Zou zijn gebeurd in Friesland, maar dat maakt het niet minder erg.
09.00 uur / 11.00 uur


donderdag 23 november 2018

poging tot zware mishandeling
Groningen
pro forma

13.30 uur

diefstal
Groningen
Man (37) wordt verdacht van een serie woninginbraken in de stad Groningen, gepleegd in maart, april en mei van dit jaar. De zaak zou worden behandeld, maar deze aankondiging is inmiddels herroepen: pro forma.
14.00 uur