Baflo – geen cassatie

Het Openbaar Ministerie heeft het cassatieverzoek in de zaak baflo ingetrokken. Er zijn, zegt het OM, geen juridische aanknopingspunten om de zaak aan de Hoge Raad voor te leggen. Hiermee is de uitspraak onherroepelijk geworden. Het is niet te verwachten dat Alasam S. en zijn advocaat Mathieu van Linde de zaak wel aan de Hoge Raad willen voorleggen.

Alasam S. werd veroordeeld tot 6 jaar en tbs met dwangverpleging wegens een dubbele doodslag. Er was in hoger beroep 22 jaar celstraf geëist. De rechtbank in Groningen had 28 jaar cel opgelegd na een eis tot levenslang wegens tweevoudige moord en drie pogingen daartoe. Anders dan de rechtbank gaat het hof er vanuit dat S. deels ontoerekeningsvatbaar was.

voor meer: klik hier

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s