Radiodocumentaire

VPRO/HollandDoc zond zondagavond op Radio 1 een radiodocumentaire uit over mijn werk als verslaggever in de rechtbank van Groningen.


.

.

Een gedachte over “Radiodocumentaire

  1. Als de sigarettenrook van de shag van Rob voor de rechtbank is opgetrokken Rob huiswaarts is gekeerd van zijn dagelijkse beslommeringen is er nog VPRO radio. Dan na de uitzending knik je, denkt terug aan de woorden mijmeringen die Rob uitsprak. Wij dus alleen straf horen te geven aan iemand met een gezond brein, concludeerde Rob eigenlijk. In het merendeel van de gevallen is dat dus niet zo. Uit onderzoeken blijkt dat ook wel ” minderjarige delinquenten die werden voorgeleid blijkt uit onderzoek dat 65% psychiatrische stoornissen had. Mogen wij zulke kinderen verantwoordelijk stellen voor hun daden. Hoe verantwoordelijk is een puber voor het feit dat zijn hersenen opeens overspoeld worden door geslachtshormonen, die vrijwil ieder deel van de hersenen van functie doen veranderen. Adolescenten moeten ineens met een heel ander brein leren omgaan. Prefrontale cortex die onze impulsiviteit in toom houdt ons moreel gedrag in belangrijke mate stuurt. Bij pubers nog zeer onrijp is. Hoe verantwoordelijk zijn verslaafden? Verslaving vaak veroorzaakt door kleine variaties in DNA. Er is veel over te zeggen. Heb ik ooit iemand beter zien worden van een korte of langere gevangenisstraf “, nee ik niet. Van detentie heb ik niemand beter zien worden soms wel gekker harder meedogenlozer. Maar één geruststelling het hekje is weg. De prachtige woordkunstenaar met zijn duidelijke verhalen meegaan in de tijd, laat je nadeken meekijken en overdenken. Dat hebben wij nog in Groningen daar gaat niets boven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s